Bu haber kez okundu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Aşçı, Aşçı Yardımcısı ve Fizyoterapist Alımı Yapacak
banner229

Milli Eğitim Bakanlığı, 63 sözleşmeli fizyoterapist pozisyonu ile 1.588 sözleşmeli destek personeli pozisyonuna (aşçı, aşçı yardımcısı) personel alımı yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan sıralamasına göre 1588 aşçı ve aşçı yardımcısı personel alımı yapacak. Maaşlar kişinin deneyimine göre 4 bin 960 ila 5 bin 264 lira arasında, fizyoterapistin ise 6 bin 728 ila 7 bin 398 lira arasında olacak.

Türkiye’de son yıllarda artan yemek programları ve istihdam fırsatları sayesinde aşçılık gençlerin tercih ettiği gözde meslekler arasında yer alıyor. Mezun olur olmaz restoran, lokanta ve otellerde iş bulma şansları olan genç aşçılara Milli Eğitim Bakanlığı da fırsat sunuyor.

 Bakanlık, merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan sıralamasına göre 1588 aşçı ve aşçı yardımcısı personel alımı yapacak. Ayrıca 63 sözleşmeli fizyoterapist de alınacak.

BAŞVURULAR 21 MART’TA

Başvurular 21 Mart’ta başlayacak ve 1 Nisan Cuma günü saat 23:59’a kadar online olarak e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Aşçılık için aranan şartlardan en önemlisi ise ortaöğretim, ön lisans veya lisans mezunu olarak başvuracakların gastronomi, aşçılık, yeme-içme, mutfak gibi ilgili bölümlerini bitirmeleri ya da gerekli sertifika programlarını tamamlayarak sertifika sahibi olmaları gerekiyor. Fizyoterapist alımında da yine ilgili lisans programlarından mezun olunmasına bakılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.