Bu haber kez okundu.

MHP’de Aday Adaylık Başvuruları Yarın Başlıyor
banner229

Milliyetçi Hareket Partisi’nde belediye başkanlığı, il, ilçe meclis üyeliği aday adaylığı başvuruları 13 Kasım itibariyle başlıyor.

AK Parti ile birlikte Cumhur İttifakı içerisinde hareket eden MHP’de, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesi belediye başkanlığı, il ve ilçe meclis üyeliği aday adaylığı başvuru süreci 13 Kasım Pazartesi günü itibariyle başlıyor.

MHP Genel Merkezi tarafından belirlenen ve teşkilatlara da iletilen takvime göre aday adayları 13 Kasım-15 Aralık tarihleri arasında aday olmak istedikleri görevler için başvuru yapabilecek.

Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları için başvurular genel merkeze yapılmak zorundayken, il ve ilçe meclis üyelikleri için aday adaylığı başvurusu MHP il ve ilçe başkanlıklarından yapılacak.
Yüksek Seçim Kurulunun 27.10.2023 tarih ve 1460 no’lu kararı gereğince 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel seçimlerinde, Aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin;

En geç 1 Aralık 2023 Cuma günü saat 17.00’ye kadar 2839 sayılı Kanun’un 18.maddesi uyarınca görevlerinden ayrılması gerektiğini.

Ayrıca 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde aday adayı olacak kişilerin partimiz internet sitesine yüklenecek olan (www.mhp.org.tr) veya teşkilatlarımızdan matbu halde temin edecekleri başvuru formunun doldurularak başvurularının alınmaya başlanmasını ve bu başvuru formunun bir nüshasının Genel Merkez Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlığına ulaştırılmasını rica ederiz.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel seçimlerinde; Belediye Başkanı, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeliği aday adaylığı başvurusunda bulunacaklar için YSK'nın yayınlamış olduğu 1460 no’lu karar gereği; Kamu görevlilerinin, İl, İlçe Teşkilatlarımızın Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin görevlerinden 1 Aralık 2023 cuma günü saat: 17.00'a kadar ayrılması gerektiği hususu 01.11.2023 tarih ve 2023/05-370 sayılı 1 no’lu genelgemizle teşkilatlarımıza duyurulmuştur. Bundan sonraki süreçte Belediye Başkanı, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeliği adaylığı müracaatları 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak olup, 15 Aralık 2023 cuma günü sona erecektir.

Bu sebeplerle;
A-Belediye Başkanı aday adayları; Genel Merkez Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığımıza şahsen başvurarak, aday adaylığı için başvuru formunu Seçim İşleri Başkanlığında dolduracaktır.

Belediye başkan aday adaylarının formu doldurmaya giderken yanlarında götürmeleri gereken evraklar;

1- Bir adet vesikalık resim,
2- Kimlik fotokopisi,
3- Kısa özgeçmişi,
4- YSK’nın istediği formata uygun olacak şekilde (Aşağıdaki anlatıldığı gibi) adli sicil belgesini yanında götürecektir.

B-Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyelikleri için; aday adaylığı müracaatları bağlı bulundukları İl ve İlçe Teşkilatlarımız tarafından alınacaktır.

Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyesi aday adaylıkları ile ilgili teşkilatlarımızda başvurusunu tamamlaması için gerekli olan evraklar;

Vesikalık resim (2 adet),
Kısa özgeçmiş,
Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını gösteren nüfus cüzdanı fotokopisi (2 adet),
Öğrenim durumunu gösterir diploma örneği (2 adet e-Devletten alınabilir),
Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge (2 adet e-Devletten alınabilir),
Kişisel verilerin korunması ile ilgili 6698 Sayılı kanunun 4. Maddesi gereğince açık rıza beyanı metni (Teşkilatlarımızda bütün aday adaylarına imzalattırılıp formuyla birlikte arşivlenecektir),
Adli sicil belgesi YSK’nın istediği formata uygun olacak şekilde alınarak ilgili teşkilata teslim edilecektir.

Müracaatın kabulü için Yüksek Seçim Kurulu’nun talebi gereği; Adli sicil belgesi e-Devlet üzerinden veya ilgili adliyelerden alınacaktır. e-Devlet üzerinde yapılan başvuruda “Kurum Türü” kısmında Resmi Kurum seçilecek, “Belgenin Neden Verileceği” kısmında da başvurulacak adaylık türlerinden Belediye Meclisi Üyeliği adaylığı veya İl Genel Meclis Üyeliği adaylığı” ibarelerinden biri seçilerek adli sicil kaydı sonucu alınacaktır. Bu şartlara uymadan alınacak adli sicil kayıtları adaylığa müracaatta geçerli sayılmayacaktır.

Belediye Meclisi Üyesi, Kontenjan Üye ve İl Genel Meclisi Üyelikleri kesinleşen adaylarımızın adli sicil kayıtları, ilgili il ve ilçe teşkilatlarımızca görevlendirilen hukukçular tarafından incelenecektir. Bu incelemeler sonunda adayların seçilmeye engel halinin olup olmadığının tespiti yapılacaktır.
 

Anahtar Kelimeler:
SiirtBelediye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.