Bu haber kez okundu.

Mehmetçik İlkokulu "Yumurta Bayramı Şenliği" Düzenledi
banner229

Siirt’in geleneksel bayramlarından birisi olan ancak son yıllarda unutulan yumurta bayramı Mehmetçik İlkokulu tarafından tekrardan yaşatıldı.

Mehmetçik İlkokulunca düzenlenen etkinlikte geçmiş yıllardaki yumurta bayramları yeni nesile yaşatılmaya çalışıldı.

Atatürk Stadı’nda düzenlenen şenlikte, çeşitli renklere boyanan yumurtalar tokuşturulurken öğrenciler arasında çuval yarışı  gerçekleştirildi. Yerel müzikten örneklerin sergilendiği şenlikte yöreselen yemeklerimizin ikramı da yapıldı.

Mehmetçik İlkokulu Okul Müdürü Mustafa Özkoyuncu, yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda, şehrin en yüksek tepesi Şeyh Türki’de yaşatılan bu geleneğin zamanla unutulmaya yüz tuttuğunu hatırlatarak bu ilkini düzenledikleri bu şenliği geleneksel hale getirmeyi planladıklarını söyledi.

Amaçlarından bir tanesinin de il dışına büyük ölçüde göç veren bir olan Siirtte göç eden hemşerilerimizi ilimize çekmek olduğunu belirten Özkoyuncu “Piknik havasında geçen şenliğe katılan öğrenciler hem doyasıya eğlendi, hem de geleneğimizi yaşatmaya başladılar. Amaçlarımızdan biri de ilimiz ve il dışındaki vatandaşları şenliklerde bir araya getirerek kaynaşmalarını sağlamak, kadim kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi sürdürmektir.”

Öğretmen Zeynep Tereci de büyüklerinden duydukları bu geleneği, geleneği çocuklarla birlikte yaşatmaya çalıştıklarını söyledi,

Şenliğe katılan öğrencilerde eski bir geleneği yaşattıkları ve çok eğlendikleri için mutlu olduklarını belirttiler.
Öğrencilerle velilerinin yoğun ilgi gösterdikleri şenliğe İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Erol Ürküt, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat, İl Milli Eğitim Müdürü İsa Güneş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.