Bu haber kez okundu.

Kurtalan’da İzinsiz Kazı Yapan 5 Kişi Yakalandı
banner229

Siirt ili Kurtalan ilçesi Gökdoğan Köyü Yunuslar Mezrası bölgesinde bulunan 1’inci derece Arkeolojik Sit alanında izinsiz kazı Yapan (5) kişi yakalandı.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt İl J.K.lığı KOM Şb.Md.lüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince müşterek olarak Siirt ilindeki Kültür Miraslarının Korunması ve İzinsiz Kazı Faaliyetlerinin önlenmesine yönelik olarak 10 Kasım 2019 tarihinde yapılan istihbari  çalışmalar neticesinde; Siirt ili Kurtalan ilçesi Gökdoğan Köyü Yunuslar Mezrası bölgesinde bulunan 1’inci derece Arkeolojik Sit alanında M.K, A.Y, N.Ü, Y.K. ve M.Y isimli  şüpheli şahısların haksız kazanç elde etmek maksadıyla ellerinde bulunan dedektörler ile İzinsiz Kazı faaliyeti yürüttükleri bilgisi alınmıştır. 
Konu ile ilgili olarak Kurtalan Cumhuriyet Savcısına bilgi verilmiş olup, Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda aynı gün saat 22:30 sıralarında bölgede icra edilen operasyon sonucu (5) şüpheli şahıs ile birlikte; 
-    (1) Adet Define Arama dedektörü 
-     (1) Adet Kazma, 
-    (1) Adet Kürek, 
-    (1) Adet Tarihi Eser Niteliği Bulunduğu Değerlendirilen Metal Obje (Kandil), 
-    (4) Adet Şüphelilere ait Cep Telefonu ele geçirilmiştir.
Olayla ilgili olarak ele geçirilen malzemelere el konularak, Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiş olup, alınan talimatlar doğrultusunda (5) şüpheli gözaltına alınmış ve şüpheli hakkında gerekli soruşturma işlemleri başlatılmıştır.
Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.