Bu haber kez okundu.

Kurtalan’da Göletler Hizmete Girdi, Meralara Gübreleme Yapıldı
banner229

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Siirt’te hayvancılığın geliştirilmesi, mera ot verim ve kalitesinin arttırılması, meralardan daha yüksek düzeyde istifade edilmesi, hayvanların meralarda iklim koşullarından daha az etkilenmesi amacı ile il meralarında  “Mera Islah Projeleri” çalışmaları yapılıyor.

Siirt’te yapılan “Mera Islah Projeleri” ile meralarda gölet ve gölgelikler yapıldı, meralarda gübreleme yapıldı. “Mera Islah Projeleri” çerçevesinde; Kurtalan ilçesi Aksöğüt köyüne yapılan beton bentli gölet hizmete girdi, köy meralarına gübre atıldı.

Kurtalan İlçesi Erdurağı ve Akçalı köylerine gölgelikler yapılarak meralara gübre atıldı. Siirt meralarının geliştirilmesi amacı ile teknik elemanlar tarafından köy mera alanlarında gölet ve gölgelikler için yer tespiti çalışmaları devam ediyor.

“Mera Islah Projeleri” kapsamında yapılan köy ziyaretlerine Siirt Tarım ve Orman İl müdürü Ergün DEMİRHAN, Kadastro müdürü Burak AN, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin GÜNBAT, Kurtalan İlçe Müdürü Mahfuz DEMİR, İl müdürlüğü idarecileri, teknik elemanlar, köy muhtarları ve köylüler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.