Bu haber kez okundu.

Kurtalan İlçemize Bağlı Aksöğüt Köyünde 726 Kişiden 725’nin Soyadı Aynı
banner229

Kurtalan ilçesine bağlı Aksöğüt Köyünde ilginç bir durum yaşanıyor. 93 evde 726 kişinin yaşamını sürdürdüğü  Aksöğüt köyü ile bağlı mezrada imam hariç herkesin soyadı Yeşilyurt.

Köy ve mezrada yaşayanların  hepsinin  akraba  olması nedeniyle aynı soyadı taşıdıklarını belirten Köy Muhtarı Emrullah Yeşilyurt bir  tek köy  dışından gelen imamın soyadının değişik olduğunu  söyledi.

Köy ve mezrada  93 tane hane de 725 vatandaşın yaşamını sürdürdüğün belirten Muhtar Yeşilyurt “ Hepimizin soy ismi  Yeşilyurt'tur. Bunun nedeni  hepimizin  akraba olmasıdır. Aramızda  yabancı kişiler yok. Mezrada durum aynı. Onlarda bizim akrabamızdırlar.Onlarında soyadları Yeşilyurt'tur. Aramızda bir tek köy dışından gelen  imamımızın  soyadı  değişiktir. O da 25 senedir bizde imamlık yapıyor.Bizden biri oldu.“ dedi.

Muhtar Yeşilyurt köyde aynı ismi taşıyanların bulunduğunu belirterek bunun zaman zaman ufak karışıklıklara yol açtığını, ancak bunların kolayca çözümlendiğini ifade etti.

Muhtar Yeşilyurt “Aynı isim ve soyadını taşıyan birden çok kişi olabiliyor.Aynı isim ve soyadının taşınması nedeniyle zaman zaman ufak tefek karışıklıklar yaşanabiliyor. Ancak hepimiz akraba olduğumuz için kolayca çözümleyebiliyoruz. Şimdiye kadar  önemli hiçbir sorun da yaşanmadı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.