Bu haber kez okundu.

KAR YAĞIŞI ULAŞIMI OLUMSUZ ETİKİLEDİ
banner229
Yurt genelinde 30 Aralık akşamından itibaren etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle Siirt'te de ulaşım olumsuz etkiledi.
Kent merkezinde kar kalınlığının yarım metre ve yüksek kesimlerde 1,5 metreye ulaştı. Siirt-Şirvan ve Eruh ilçeleriyle ulaşım zaman zaman kesilirken Eruh-Şırnak ile Siirt Pervari karayolunda kar kalınlığı 1.5 metreye ulaşan yol tamamen kapandı.
Siirt-Batman ve Siirt-Batman karayollarında ise kar yağışı nedeniyle araçlar mahsur kaldı. Yolda kalan araçlar nedeniyle kuyruk oluştu. Karayollarına ait iş makinesiyle kar temizleme çalışmalarının ardından ulaşım açılamaya çalışılıyor.
İl Özel İdaresi yol ağında bulunan ve kapanan 240 köy yolundan 35 köyün yolu ulaşıma açılırken açılan birçok köy yolu yağan kar yağışı nedeniyle tekrardan ulaşıma kapanıyor. Şehir içinde sürücülerin zincirsiz yola çıkmaması için trafik ekipleri tarafından kontroller artırılırken şehir içinde zincirsiz yola çıkan sürücülere vatandaşlar ve karayolları ekipleri yardım etti.
Karla Mücadele İl Acil Afet ve Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın başkanlığında kurulan kriz masasından ekipler yönlendiriliyor.
İl Özel idare ve Karayolları ekipleri dünden son 24 saat içerisinde 15 ayrı hasta vakası ve 25 yolda mahsur kalan vatandaş için kurtarma çalışması başlattı. Hastalar Paletli ambulansların yardımıyla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, yolda mahsur kalan vatandaşların araçları güvenli bölgeye çekiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.