Bu haber kez okundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in Kurtalan Ziyaretinde "Burası Kürdistan" Diyen Kişi Serbest Bırakıldı
banner229

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Siirt'in Kurtalan ilçe ziyaretinde "Bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır" ifadesini kullandığı için gözaltına alınan şahıs, serbest bırakıldı.

Kurtalan'da esnaf ziyaretinde bulunduğu sırada Akşener'le sohbet eden C.T. adlı esnaf, "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, Kürdistan inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu Kürdistan inkâr ediliyor" ifadelerini kullanmıştı.

GÖZALTINA ALINMIŞTI

C.T. adlı esnafın bu sözleri soruşturmalık oldu. Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığı, bu ifadeler nedeni ile Taşkesen hakkında "Terör Örgütü Propagandası" yapmak suçlaması ile soruşturma başlattı. Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında Kurtalan'da bulunan evine gözaltına alınan C.T., Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

SERBEST BIRAKILDI

Siirt İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama, "Akşener'in dün ilçede gerçekleştirdiği ziyarette C.T.adlı esnafın, "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, 'Kürdistan' inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu 'Kürdistan' inkar ediliyor" sözleri üzerine Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığınca "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlatıldı.

Polis ekipleri, soruşturma kapsamında C.T.'yi adresinde gözaltına aldı. Adli makamlara sevk edilen C.T. Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılmıştır" denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.