Bu haber kez okundu.

Hindi Yetiştiriciliği ve Arı Üreticilerine Hibe Desteği
banner229

Arıcılık, İpekböcekçiliği, Kaz ve Hindi Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 1.000 adet kapasiteli ticari hindi işletmesi yatırımlarına % 75 hibe desteği verilecek.

Hibe desteği, hindi işletmelerinde yeni kümes yapımı, makine, alet ve ekipman alımı için uygulanacaktır.

Başvurular, Tarım ve Orman Bakanlığı İl/İlçe Müdürlükleri aracılığıyla yapılacak, yatırımlara ilişkin kriterler ve teknik detaylar Bakanlığın internet sayfasında yayımlanacak uygulama rehberinde belirtilecektir.

Tarım ve Orman Bakanlığından Arı Ürünleri Üretiminde Kullanılacak Kovan, Makine, Alet, Ekipman Ve Seyyar Arıcı Barakasına % 50 Hibe Desteği

Arıcılık, İpekböcekçiliği, Kaz ve Hindi Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri ile; Arıcılık projelerine, Arı ürünleri üretiminde kullanılacak makine, alet, ekipman ve seyyar arıcı barakasına % 50 hibe desteği verilecektir.

Arı Ürünleri üreten, 50 ve üzeri arılı kovanı olan ve en az 3 yıl Arı Kayıt Sistemine kayıtlı,  Arı Yetiştiricileri veya Bal Üreticileri Birliğine üye üreticilerimiz bu desteklemeye başvurabilecek.

Başvurular Tarım ve Orman Bakanlığı İl/İlçe Müdürlükleri aracılığıyla yapılacaktır. Yatırıma ilişkin kriterler ve teknik detaylar Bakanlığın ve il müdürlüğünün internet sayfasında yayımlanacak uygulama rehberinde belirtilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.