Bu haber kez okundu.

HAVELSAN EKSPRES SİİRT’TE
banner229

HAVELSAN'ın hackathon etkinliğini düzenlediği treni "HAVELSAN Ekspres" son durağı Siirt'in Kurtalan ilçesine vardı.

TCDD Taşımacılık AŞ ile HAVELSAN iş birliğinde hackathon etkinliği için Ankara’da yola çıkan HAVELSAN Ekspresinin taşıdığı özel yolcular Malatya ve Diyarbakır illerinin ardından Siirt’in Kurtalan ilçesi Gar’ında törenle karşılandı.

Treni, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Kurtalan Kaymakamı Çağlar Tekin, kurum müdürleri ve yöresel kıyafet giyen öğrenciler karışladı.

Trenin Ankara'dan hareket etmesinin ardından başlayan hackathon etkinliği, Diyarbakır-Kurtalan arasında yapılan sunumlarla sonra erdi. Hackathon etkinliği sonucunda 19 Mayıs günü Siirt’te ödül töreni düzenlenecek ve 3 ayrı kategoride birinci olacak ekiplere 15'er bin liralık hediye çeki ve "Demiryolları Özel Ödülü" verilecek.

Tren 19 Mayıs günü tekrar Ankara’ya dönüş yapacak. Siirt Belediyesi Kızlar Tepesi Sosyal tesislerinde Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun ev sahipliğinde Siirt’in yöresel yemek ikramı yapılan gençler ve HEVALSAN mühendisleri bugün kentte şehir turu yaparak, Siirt’in tarihi ve kültürel mekânlarını gezecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.