Bu haber kez okundu.

“GAP EYLEM PLANI BİLGİLENDİRME VE  DEĞERLENDİRME TOPLANTISI“ YAPILDI
banner229
"GAP eylem planı bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı" dün Vali Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında, GAP Bölge İdaresi Kalkınma Başkanı Sadrettin Karahocagil, Doğu Karadeniz Bölgesel Gelişme Planı (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce ve her iki idarenin Kurul değerlendirme ve izleme koordinatörlerinin de katımıyla gerçekleştirildi.
Programa Vali Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcıları Gürbüz Saltaş, Bahadır Yörük, Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Yasan, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Erman, İlçe Kaymakamları, Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay ve kamu kurum kuruluş müdürleri katıldı.
İl Kültür Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda konuşan GAP Bölge İdaresi Kalkınma Başkanı Sadrettin Karahocagil, Gap eylem planıyla ilgili bilgiler veren Karahocagil, Siirt için pozitif ayırım yaptıklarını belirterek, yeter ki iyi projeler yapılsın destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
 GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, 2008-2012 yıllarında 1. GAP Eylem Planı'nın başarılı bir şekilde uygulandığını söyledi. Yeni planın uygulamaya başlandığını dile getiren Karahocagil, konuşmasını şöyle sürdürdü "GAP Projesi, Dünya’daki önemli bölgesel kalkınma projelerinin en iyileri arasındadır. Tamamı öz sermaye ile yapılan bir projedir. Eylem planını hazırlamaya 2012 yılında başladık. Bu çerçevede hemen hemen herkesin görüşünü aldık. 2014 yılı itibariyle de ciddi bir şekilde uygulamaya başladık. Bu sonuçlarla beraber yeni katkı alanlarını da tespit etmeye çalışıyoruz. Yeni koyduğumuz bazı programlarla da sizlerin katılımını arttırmaya çalışıyoruz."
 Karahocagil, Siirt’e eğitim ve sağlık alanlarında önemli harcamaların yapıldığını, Siirt’in markalaşmış ürünleri olan Fıstık, Bal, Nar ve Büryan ürünleriyle markalaştığını belirtti.
Vali Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmada, İlimiz için önemli bir toplantı olduğunu ve ilimizin Gap idaresinin Kırsal Kalkınma projelerinden yararlandığını ancak baraj ve sulama alanlarında olmamamız nedeniyle geri kalmış izlenimi verdiğini belirten Vali Tutulmaz, Sosyo-Ekonomik anlamda bölge illeri arasında geride olduklarını yeni projeler üreterek ilimize kaynaklar sağlamalıyız. Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt’in marka değeri olan ürünler, Fıstık, Bal,Nar ve büryan bu projeler sayesinde oluştuğunu, programları iyi kavrayıp iyi projeler üretmeleri gerektiğini ifade eden Vali Tutulmaz, kırsal kalkınma ile ilgili destek istedi.
2014-2018 Gap Eylem Planı ile ilgili GAP İdaresi Başkanlığı Stratejik Planlama, İzleme ve Değerlendirme Genel Koordinatörü Aslıhan Güven tarafından GAP İdaresi Eylem Planı konusunda detaylı bir sunum yapıldı.
Sunumun ardından yapılan soru-cevap bölümle toplantı sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
SiirtGapGap Eylem
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.