Bu haber kez okundu.

Diyarbakır HDP Önündeki Evlat Nöbetine Bir Siirtli Aile Daha Katıldı
banner229

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aile sayısı, 149'uncu günde oğlu Caner Erol (19) için Siirt'in Baykan ilçesinden gelen Aysel Erol ile birlikte 76'ya yükseldi.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemine Siirt'ten oğulları Sedat için anne Asiye ve baba Aydın Dağtekin de katılmıştı.

Siirt'in Baykan ilçesinden HDP Diyarbakır il binası önüne gelen Aysel ve Sami Erol çifti, 2019 yılında terör örgütü mensupları tarafından dağa kaçırılan çocukları Caner Erol (19) için eyleme katıldı.

Siirt'in Baykan ilçesinde yaşayan Aysel Erol, geçen yıl Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki bir markette çalışmaya gitmek için evden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan oğlu Caner Erol'un bulunması için oturma eylemine katıldı.

Oğluna kavuşmak için eyleme katılmaya karar verdiğini söyleyen Erol, "Caner, daha önce amcasının yanına Çorlu'ya çalışmaya gidiyordu.medyasiirt Orada markette çalışıyordu. Geçen yıl yine çalışmak için gitti. Daha sonra ondan haber alamadık. Biz de buraya oğlumuzu bulmaya geldik" dedi.

Erol, "Oğlumuz halimizi görüyor ve izliyorsa geri gelsin. Bütün annelerin çocukları geri gelsin" diye konuştu.

Baba Sami Erol da çocuğunun kandırılarak dağa kaçırıldığını belirterek, "Çocuklarımız bizi görüyor ise dönüp geri gelsinler. Devletten asla zarar gelmez. Siz geri gelin HDP'liler çocuklarını dağa göndersinler. Siz dönün gelin geri" şeklinde konuştu.
Erol çifti, daha sonra diğer ailelere katılarak oturma eylemine başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.