Bu haber kez okundu.

DİKA, Yatırımcılara Finansman Modellerini Anlattı
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası ve Dicle Kalkınma Ajansı işbirliği ile “Alternatif Finans Kaynaklarına Erişim Eğitimi Semineri”düzenlendi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası ve Dicle Kalkınma Ajansı işbirliği ile Siirt’te iş adamları ve yatırım yapmayı düşünen girişimciler için finansman modelleri konulu bir eğitim semineri düzenlendi.

Seminerde banka kredileri ile alternatif krediler ve yararlanma şartları hakkında bilgi verildi.

Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Yatırım Destek Ofisi tarafından Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen seminer Ankara da özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan Fedai Uzun tarafından verildi.
Yatırımcıların öz kaynaklarını kullanmanın yanı sıra banka kredilerini kullanmaya öncelik verdiklerini belirten Uzun, son dönemlerde bankaların kredi vermekte daha titiz bir tutum sergilediklerini ve kredi vermekten çekindiklerini söyledi.

Yatırımcılar için banka kredileri ve öz sermaye dışında yararlanabilecekleri başka finansman modelleri bulunduğunu belirten Uzun “ Bankalar son dönemlerde kredi verme konusunda çekingen davranıyorlar.

Daha yüksek teminat ve daha yüksek faiz istiyorlar. Bankalar %2 5 faiz vererek topladıkları mevduatı % 35 faizle kredi olarak kullandırtıyorlar. Her iki oranda yüksektir. Bu dönemde döviz fiyatları ve enflasyonun düşmesi sevindiricidir. Ancak yakın zamanda faizlerin düşmesini beklemiyoruz. Faizler düştüğü takdirde döviz fiyatları yükselir. Bu dönemde bankalar dış piyasalardan finansman bulmakta zorluklar çekiyorlar.” dedi.
Yatırımcıların yararlanabilecekleri diğer finans sistemlerini anlatan Uzun, yatırım malları için leasing yönteminin çok yararlı olduğunu belirtti. Uzun “İş adamları yatırım mallarını %1 KDV ile temin edebiliyorsunuz. Yatırımcılar için çok yararlı bir yöntemdir. Bundan yararlanmanızı öneririm. Bunun dışında Eximbank’ın ihracatçıları yönelik çok avantajlı destekleri bulunuyor. Banka ihracatçıya her türlü kolaylığı sağladığı gibi, yurt dışından malına alıcı bulan ihracatçılara bir başka kolaylık daha tanıyor. Malı satın alacak olan firmanın kredi ihtiyacı bulunması halinde ülke kredisi adı altında yurt dışındaki alıcı firmaya da kredi sağlıyor. Böylelikle ihracatçı ürününü rahat bir şekilde yurt dışına pazarlayabiliyor.” dedi.
Seminer daha sonra soru cevap bölümü ile devam etti.

Semineri Siirt Üniversitesi, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası, Siirt Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanlığı temsilcileri, bazı kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri yatırımcı ve iş adamları takip etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.