Bu haber kez okundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Pervari’de Bilen Ailesine Taziye Ziyaretinde Bulundu
banner229

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Siirt'in Pervari ilçesinde geçtiğimiz gün meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan seçim kavgası üzerine Pervari'ye geldi.

AK Parti ve DEVA partisi arasında geçen seçimi AK Parti adayı Teyyar Özcan kazandı. Seçim kutlamaları sonrasında Bilen ve Özcan aileleri arasinda çıkan kavgada DEVA Partisi adayı ismail Bilen'in kardeşi Dündar Bilen kendisine isabet eden kurşunlar sonucunda hayatını kaybetti.

Olayın ardından Pervari'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yaşananların üzerine DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Pervari ilçesine geldi. Gürzova köyünde taziye ziyareti gerçekleştiren Babacan, ardından Pervari ilçe merkezine geçti.

Genel Başkan Babacan, Pervari Kaymakamlığında Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül ve Pervari Kaymakamı Ahmet Gülderen, Siirt il Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl  Jandarma Alay Komutani Emrullah Büyük, DEVA Partisi Siirt il Başkanı Av.Umut Dayanan ile bir toplantı gerçeklestirdi.

Babacan, toplantı çıkışı Pervari Kaymakamlığı önünde açıklamalarda bulundu. Babacan, "Gerçekten çok üzgünüz. Yüreğimiz yandı. Geçtiğimiz salı akşami Pervari Belediye Başkan Adayımız ismail Bey'in kardeşi Dündar Bey burada. Pervari merkezde silahli bir saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet dilivorum ve acılı kederli ailesine sabır diliyorum. İnşallah mekanı cennet olur." dedi.

"Kamu Düzenine Yapılmış Bir Silahlı Saldırıdır"

Hizli etkin ve adil bir sürec beklentisinde olduklarını söyleyen Babacan, "Bu silahlı saldırı Pervari'nin merkezinde oluyor. Kaymakamlik makamının hemen 50 metre ötesinde oluyor. Aslında bu bir kişiye yapılmış silahli saldırı değil.
Kamu düzenine yapilmıs bir silahli saldırıdır. Sabah aileyi de ziyaret ettim. Dertleştik, konuştuk. Herkes çok üzgün. Herkesin beklentisi olduğu gibi bizimde beklentimiz var.
Böylesine vahim bir olayda mutlaka devlet kurumlarının idaresiyle, yargısıyla gücünün gösterilmesi gerekiyor. Bizim beklentimiz hizli, etkin, adil bir süreç. Hem yargı hem idari anlamda." diye konuştu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.