Bu haber kez okundu.

Canpolat, "Siirt İl Özel İdare Sporu Hak Ettiği Yere Getireceğiz"
banner229

Siirt İl Özel İdaresporda yeni dönem. Tesisleşmede ikinci etabın ihalesi yapılırken, olağanüstü genel kurula gidilerek güçlü bir yönetim kurulu oluşturulacak.

Siirt İl Özel İdarespor Kulüp Başkanı Hıfzullah Canpolat, kulübe ait Kezerdeki spor teislerinde yönetime almayı planladıkları iş adamları ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) mücadele eden Siirtspor'un eski teknik sorumlusu Ahmet Erten'le yola devam kararı aldıklarını aktaran Canpolat, şunları aktardı: "Önümüzdeki aylarda kongreye giderek İl Özel İdarespor yönetimini oluşturacağız. Yeni sezonda istişare ve danışma meclisi kurmayı da planlıyoruz.

İlimizde tüm iş adamlarını hatta il dışında yaşayan Siirtlileri de ziyaret ederek takıma katkı sunmaları çağrısında bulunacağız. Hedefimiz iyi bir bütçeyle isabetli transferler yaparak İl Özel İdarespor'u hak ettiği yere getirmektir.

Takımın iyi bir yere gelmesi için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bir futbol takımı için alt yapının ne kadar önemli olduğunu bilerek bizim düzeyimizdeki takımlarda bile olmayan bir spor tesisini hayata geçirdik." Canpolat kulübün onursal başkanının Vali Ali Fuat Atik olduğunu vurguladı.

2017 yılında kulübü devir aldıklarını ancak tesisleşme konusunda büyük sıkıntı çektiklerini belirten Canpolat “Tesisleşmede büyük sıkıntı yaşadık. Bir kulübün başarılı olması için en büyük etken tesislerdir.Tesis varsa başarıda geliyor.

2017 yılında arsayı Siirt Üniversitesinden aldık.Sayın valimizin onay ve destekleri ile bu tesisi kurduk.36 odadan oluşan bir bina. Alt katında sosyal tesisler yüzme havuzu, fitnes bölümü, ve yaşam alanları ile önünde suni çim sahası bulunuyor.

Burada ikinci etap projesine başlıyoruz.Maliyeti 11 milyon 239 bin Tldir.İhalesi 6 milyon 787 bin TL le bitti.Kırım fazla.Ancak açık ihale firmanın işine gelmiştir.Bugün anlaşmayı imzalıyoruz. On güne kadarda işe başlanacak.İkinci etap projemiz toplam 25.764 metrekare , kapalı alanı 11120 metrekare olacaktır.

Bunun içinde bir adet çim saha, fitnes salonu, 170 kişilik portatif tribün, çocuk oyun alanı,  12 odalı alt yapı tesis binası, çocuk ve yetişkin agua parklar , büfe, yeşil alan düzenlemesi, piknik masaları, barbeku oturma alanları da olacaktır.Siirt için çok önemli bir çalışmadır.” Dedi.

Bütün çalışmalarda Vali Ali  Fuat Atik’in desteklerini aldıklarını belirten Canpolat, il genel meclis üyelerinin bu tesise onun adını vermek istediklerini ancak Vali Ali Fuat Atikin buna sıcak bakmadığını belirterek, bu nedenle tesisin adının, “Siirt Valiliği  Özel İdare  Eğitim, Dinlenme Sosyal ve Spor Tesisleri” olacağını ifade etti.

Spor tesislerinin tamamlanması ile birlikte başarının geleceğine inandıklarını belirten Canpolat, yakın bir zamanda rutin genel kurullarını yaptıklarını ancak yönetim kurulunun güçlü ve değerli isimlerden oluşmasını istedikleri için  Vali Atikle birlikte bazı iş adamları ile temasa geçtiklerini belirten Canpolat yapacakları olağanüstü genel kurulda yönetime almayı planladıkları isimleri şöyle açıkladı “İl Genel Meclis Başkanı Cangir Bayram,Lokman Özcan, Ayhan Karanfil, Servet Ekinci, Nedim Tekin ve Fevzi Tarlak sağ olsunlar, Vali bey ve bizim talebimizi uygun gördüler.

En kısa zamanda olağanüstü genel kurula giderek bu arkadaşlarımızın da yönetimde olacaklar.Bir kez daha belirteyim, Sayın valimiz bizim onursal başkanımızdır, biz onun yardımcılarıyız.” Dedi.

Canpolat, isimlerini vermedikleri bazı iş adamlarına teklif götürdüklerini ancak bunlardan henüz bir cevap alamadıklarını ve genel kurul yapılıncaya kadar bunların olumlu cevap vermeleri halinde onlarında yönetime alınacaklarını  belirtti.

2018 2019 sezonu gelir ve gider tablosunu  açıklayan Canpolat, bu konuda şu bilgileri verdi”208-2019 sezon başı itibariyle gelir ve gider tablomuz şöyle;  gelirimiz 2 milyon 213 bin TL,giderimizde  2 milyon 124 bin TL dir. Bu giderin  1 milyon 137 bin lirası futbolculara banka hesabı üzerinden ödenen paralardır. Futbolcuların  transfer paraları  banka üzerinden ödenmiştir.Elden hiçbir zaman para ödemesi yapılmamıştır.”

Daha sonra geçen sezondaki  diğer gider kalemlerini tek tek sıralayan Canpolat, şu anda bankada kendi çalışmaları  ve arkadaşlarından aldığı destek sonucu 219 bin TL parasının bulunduğunu ancak bu paranın başarı için yeterli olmadığını ifade etti.

Herkesi bu işin içine çekerek bir sinerji oluşturmak istediklerini belirten Hıfzullah Canpolat gönüllük esasına göre çalışka bir istişare kurulu ile bir gönüllü teknik heyet istiare kurulu oluşturmayı planladığını bunu yönetim kuruluna sunduktan sonra hayata geçireceklerini söyledi.

Kulübe destek amacıyla iş adamlarını ziyaret edeceklerini belirten Canpolat, sosyal medya üzerinden bir yardım kampanyası yapmayı planladıklarını belirten Canpolat, “Biz makbuz karşılığında kimseden yardım almıyoruz. Direkt hesaba para yatırılacak.Bu konuda ciddi anlamda yardım bekliyoruz.”

Kendisine komplo kurulmak istendiğini ve bunun içinde iki kamu görevlisi ve iki siyasetçinin bulunduğunu belirten Canpolat, bu konuda daha sonra açıklama yapacağını sözlerine ekledi.

Canpolat, bir soru üzerine Teknik Direktör Ahmet Erten'le transfer  çalışmalarına başladıklarını sözlerine ekledi.

Basın toplantısı sonrası Canpolat,basın mensuplarına tesisin gezdirmesi ile sona erdi.

Siirt İl Özel İdare spora yardım etmek isteyen kişiler için banka hesap numaraları

Ziraat Bankası TR 15 0001 0000 9463 9013 265 001


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.