Bu haber kez okundu.

Belediye Zabıta Ekipleri Denetimlerini Yoğunlaştırdı
banner229

Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri,  yol, kaldırım işgali yapan bazı esnaf ve seyyar satıcılara yönelik denetimleri yoğunlaştırdı.

Siirt Belediyesi Zabıta ekipleri, yayalar ve engelli vatandaşların yürüme alanı olan kaldırımların bazı iş yerleri tarafından işgal edilmesinin önüne geçebilmek için esnafları tek tek gezerek denetlendi.

Cadde ve sokaklarda vatandaşın kullanım alanı olan kaldırımları sergi alanı gibi kullanmamaları konusunda esnafları uyaran ekipler, işgaller nedeniyle kaldırımlarda ve trafikte meydana gelen aksaklıkların ortadan kaldırılması için esnafları uyarıldı.

Esnafları daha sorumlu olmaya davet eden ekipler, uyarılara rağmen kaldırımların üzerinde izinsiz tezgâh, dolap vb. satış eşyası bulunduran veya kaldırım kenarlarına inşaat atığı dökenler hakkında Kabahatler Kanunu’nun 38. maddesi gereğince para cezası kesileceğini bildirildi.

Öte yandan zabıta Müdürlüğü ekipleri kaldırımlarda görüntü kirliliği yaratan, çevreyi kirleten, yol geçişlerini engelleyen, sağlığa aykırı yiyecek satma girişiminde bulunan seyyar satıcılarla yönelik denetimleri sıklaştırdı.

Bazı seyyar satıcıların araçlarına el konularak, haklarında yasal işlem başlatıldı. Zabıta denetimleri, işgaller son buluncaya kadar aralıksız devam edilecektir. Kurallara uymayanlar hakkında da yasal işlem yapılacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.