Bu haber kez okundu.

Baykan Kaymakamı Cuma Çotu, TOKİ İnşaat Alanını İnceledi
banner229

Baykan Kaymakamı Cuma Çotu, Veysel Karani Beldesi’nde devam eden ve TOKİ tarafından yaptırılan kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi.

Veysel Karani Hazretleri’nin türbesinin bulunduğu alanda devam eden çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi alan Kaymakam Çotu, projenin yakın takipçisi olacağını ifade etti.

Belde muhtarlarıyla önce makamında bir araya gelen Baykan Kaymakamı ve Veysel Karani Belediye Başkan Vekili Cuma Çotu, daha sonra onlarla birlikte kendi sorumluluk alanlarındaki mahallelerin eksiklerini yerinde tespit etti. Eksiklerin hızlı bir şekilde programa alınarak yapılacağını söyledi.

Veysel Karani hazretlerinin önemine vurgu yapan Kaymakam Çotu “Devlet olarak kırsal alanda oturan vatandaşlarımıza da en iyi hizmeti götürmek zorundayız. Bu nedenle siz muhtarlarımızla en iyi şekilde diyalog halinde olmamız gerekir. Bu noktada muhtarlarımız çözümüde beraber getirmelidirler. Ülkemiz 15 Temmuz ayından itibaren terörün yoğunluk kazandığı bir sürece girdik.

Bunu da artan şehit sayımızdan Türk Milleti olarak teröre karşı verdiğimiz yoğun mücadelelerde görüyoruz. Özellikle Büyük şehirlerde yaşanan bu terör bizi ve milletimizi yıldırmaya çalışıyor. Ancak biz birlik olursak birbirimize daha sıkı sarılırsak kenetlenirsek bu terör belalarını da başımızdan savarız. Gün birlik olma, bir olma diri olma zamanıdır.

Türk Milletinin gücü ile bunu aşacağımıza yürekten inanıyoruz. Bu nedenle her muhtar köyünde, mahallesinde uyanık olmalıdır. Şüpheci olmalıdır. Köye giren çıkan araçları dikkatle izlemelidir. Nedir ne değildir. Bir yabancı araç neden geldi? Neden orada durdu. Bunun iyi kontrolü yapılmalıdır. Güvenlik güçlerimize jandarma ve polisimize yardımcı olunmalıdır. İlimizde ve Ülkemizde istihbarat birimlerimiz, polis ve jandarma teşkilatımız 24 saat kesintisiz görev yapmaktadır. Bu bizim ve ülkemizin huzur ve güvenliği için olmazsa olma şartıdır“ dedi.
Veysel Karani Hz. Türbesi’nin çevresi çarpık yapılardan arındırılıyor.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Siirt’in Baykan ilçesi Veysel Karani Beldesi’nde kentsel dönüşüm ve gelişim projesinde inşa edilecek 55 konut ile 145 dükkânın ihalesi 27 Temmuz 2016 Çarşamba günü yapılmıştı. İhale kapsamında ayrıca 2 adet müştemilat inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi de yer alıyor.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in miraca çıkarken üzerinde bulunan Hırka-i Şerif’inin verilmesi için vasiyet ettiğine inanılan Veysel Karani Hz. adına yapılan türbenin çevresinin çarpık yapılardan temizlenmesi için daha önce TOKİ, Siirt Valiliği ve Veysel Karani Belediyesi işbirliğinde “Siirt Veysel Karani (Ziyaret) Beldesi Veysel Karani Hz. Türbesi Çevresi Kentsel Yenileme Projesi” hazırlanmıştı.

Konutlar, yerel mimari göz önünde tutularak zemin+3 ve 3+1 planında tasarlandı. Kat malikleri ile esnafın iç içe olduğu projede konutların zemin katları dükkân olarak değerlendirildi. Proje iki aşamalı olarak gerçekleşecek. Birinci aşamada konut ve dükkânların inşaatları tamamlanacak, daha sonra çevre ve peyzaj çalışmaları yapılacak. İnşaat yapımlarının bir kısmı yapıldı.

Projenin tamamlanmasıyla yılda yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret ettiği beldeye gelen turist sayısının artması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.