Bu haber kez okundu.

Başkan Özcan,"Ataköy'de Ne Varsa Pervari'de O Olacak"
banner229

Siirt'e yaklaşık 104 kilometre mesafede bulunan ve önceki yıla kadar da daha çok terör olaylarıyla sık sık gündemde yer edinen Pervari'ye huzur geldi.

Çehresi değişen ilçede sabaha kadar sokaklarda vakit geçiren vatandaşlar, son yılların en huzurlu günlerini yaşıyor. Siirt'in kuzeydoğusunda ve kent merkezine yaklaşık 104 kilometre mesafede bulunup, zorlu doğasıyla baş döndüren Pervari ilçesi huzuru buldu.

Önceki yıla kadar da daha çok terör olaylarıyla gündeme gelen ve vatandaşların hava kararır kararmaz evlerine çekildiği ilçenin sokakları artık cıvıl cıvıl. Belediyenin de yaptığı yatırımlarla çehresini değiştirdiği ilçede vatandaşlar sabaha kadar huzurlu bir şekilde vakit geçiriyor.

"Ataköy'de ne Varsa Pervari'de o olacak"

Terör olaylarının bitmesiyle ilçeye huzur geldiğini belirten Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, daha önce sokağa bile çıkılmakta korkulan, hatta terör olayları yüzünden çatışmaların olabileceği korkusu taşıyan vatandaşların şuan huzurun keyfini çıkardığını söyledi.

Belediye olarak son birkaç yıl içinde önemli sorunları çözdüklerini anlatan Özcan, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Pervari'ye ilk geldiğinde 'Ataköy'de ne varsa Pervari'de o olacak' demişti ve şuan bunlar yerine geldi.

Şuan Ataköy'de ne varsa biz de, Pervari'ye bunları kazandırmaya çalıştık. Özel bir ekip getirterek, altyapı çalışmaları yaptıktan sonda ilçeye aydınlatma, ışıklandırma sistemi, gerdanlık yaptırdık. Bu çok farklı bir atmosfer kazandırdı ilçeye. İlçe çok şirin oldu. Pervari'nin artık huzuru da yerinde" dedi.

"Pervari halkı her zaman devletinin yanında oldu"

İlçede huzurun hakim olduğunu aktaran Başkan Özcan, "Yıllardır terör yüzünden çok sıkıntılar yaşadık. Ancak artık sona doğru gidiliyor. Bu konuda inancımız var, şu an Pervarimiz çok huzurlu. Sabahlara kadar kimse tedirgin olmadan dışarıda gönüllerince geziyor. Dışarıdan gelen vatandaşlar, ilçe dışındaki yabancı öğretmenler olsun, kamu kurum personeli olsun kimse tedirgin olmadan dışarıda kalabiliyor, sabaha kadar gezebiliyor. En büyük ihtiyacımız huzurdu, bu da yerine geldi

. Belediye olarak altyapıyı tamamladık, su sorunu çözdük. Üst yapının bitmesiyle peyzaj çalışmaları da yaparak ilçeyi yaşanılır bir yer haline getireceğiz" diye konuştu. Sahur vaktine kadar dışarıda zaman geçiren ilçe halkı ise, "Pervari halkı, devletini ve milletini seven, huzurdan yana bir halk olmuşuz. Allah bu huzurumuzu bozmasın. Sabahlara kadar halk dışarıda geziyor. Pervari'nin huzuru iyi, ne terör belası kaldı ne de huzurumuzu bozacak fitneciler kaldı" ifadelerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.