Bu haber kez okundu.

Başkan Akgün’den Veysel Karaniye Dere Islahı Müjdesi
banner229

Veysel Karani Belde Belediye Başkanı Murat Akgün, Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün 01.12.2021 tarihi oluru ile ihale onayının verildiğini ve Şubat ayında ihalesinin yapılacağını söyledi.

Veysel Karani Belde Belediye Başkanı Murat Akgün yaptığı açıklamada; Veysel Karani  Beldemizde Ziyaret Deresi olarak adlandırılan ve beldeyi ikiye ayıran derenin islah çalışmaları ile ilgili yaptığımız taleplerin kabul edilmesi ile iki etapta yapılması kararlaştırılan 4.600 metre uzunluğunda mevcut yol yüksekliğinde beton duvarla örülecek derede ayrıca mahalle geçişleri için uygun görülen yerlere dört adet köprü inşa edilecek ayrıca duvar etrafına dere boyunca demir korkuluk yapılması ile ilgili 01.12.2021 tarihi itibari ile ihale onayı verildiğini ve Şubat ayında ihalesinin yapılacağını söyledi.

Dere ıslahında sağlı sollu yollar yapılacak. Bisiklet yolları yapılacak. Yürüyüş yolları yapılacak ve dere içindeki duvarların hem onarımı hem de derenin temizliği yapılacak. Ortalama 4.8 km olan duvarımız sağlı sollu onarılacak ve dere üzerinde 7 köprü yapılacak. Eski köprülerin tümü yıkılıp yerlerine yenisi yapılacak. İnanç turizminin yanında bir de doğa turizmini kazandıracağız. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Devlet Su İşlerinin (DSİ) bize yapacağı bu yatırım hakikatten beldemizi uçuracak.”

Dere Islahı çalışmalarındaki talebimizin kabul edilmesinde emeği geçen  Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız’a AK Parti Milletvekilimiz Osman Ören’e,AK Parti İl Başkanımız Av.Ekrem Olgaç’a Veysel Karani Beldemiz halkı adına çok teşekkür ederim.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.