Bu haber kez okundu.

AK Parti İl Başkanı Çalapkulu, Belediye Sınıfta Kaldı
banner229
AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, "Meteorolojiden alınan raporlar ve Siirt'in birkaç ana arteri ortadayken, belediyenin envanterindeki karla mücadelede kullanılacak araç sayısı belliyken, geriye sadece bunları organize etme becerisi kalıyorken maalesef bu koordineyi sağlayamama neticesinde hayat Siirt merkezinde felç olmuş durumdadır" dedi.
Çalapkulu, AK Parti İl Başkanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, kentte iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle oluşan tabloda Siirt Belediyesinin adeta sınıfta kaldığını söyledi.
Siirt Belediyesinin karla mücadele için yeterli araç gerece sahip olduğunu dile getiren Çalapkulu, şöyle devam etti: "Meteorolojiden alınan raporlar ve Siirt'in birkaç ana arteri ortadayken, belediyenin envanterindeki karla mücadelede kullanılacak araç sayısı belliyken, geriye sadece bunları organize etme becerisi kalıyorken maalesef bu koordineyi sağlayamama neticesinde hayat Siirt merkezinde felç olmuş durumdadır.
Birçok bahane üretilebilir; son yılların en fazla kar yağışıymış, aralıksız bilmem kaç saattir karyağıyormuş, birden bastırmış. Bahane duymak istemiyoruz. Sorunlarımıza çözüm üretmelerini, çalışmalarını bekliyoruz. Karla mücadelede kullanılan araçların bu yollarda şu anda çalışıyor olmalarını istiyoruz. Sürekli 'öz yönetim'den bahsediyorlar, daha kendi yönettikleri kentlerin caddelerini, sokaklarını, temizleyemeyen bir yönetimden bahsediyoruz.
'Öz yönetim'le neyi kastettiklerine ilgili bir açıklama bekliyoruz."
Çalapkulu, şimdiki belediye yöneticilerinin, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri öncesi 56 projeyle halkın karşısına çıkıp oy istediğini hatırlattı. Bu projelere bir yenisini eklemeleri gerektiğini anlatan Çalapkulu, "57'nci proje, 'Siirt'in caddelerini, sokaklarını en kısa en hızlı, mağduriyeti en aza indirebilecek şekilde nasıl temizleyebiliriz projesi' olmalıdır.
Aslında bu durum onların işine de geliyor olabilir. Biliyorsunuz Siirt'te hendek kazılamadı. Şu anki kar bir barikat oldu. Burada 'barikat' kelimesini olumsuz anlamda kullanmak istemiyorum ama bunu bir fırsata çevirmeyi düşünüyor olabilirler" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.