Bu haber kez okundu.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Açıklandı
banner229

Siirt’te ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kapsamında bir dizi etkinlik düzenlenecek.
15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, aziz milletimiz ve kahraman güvenlik güçlerimiz tarafından bertaraf edilmiştir.

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz günü, 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda 25.10.2016 tarihinde yapılan değişiklik ile Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilmiştir.
15 Temmuz darbe girişiminin unutulmasına, unutturulması ve bu ihanetin üzerinin örtülmesine izin verilmemesi adına; direnişin sembol mekânlarında yapılması planlanan 15 Temmuz anma etkinlikleri bu yıl da Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştirilecektir.
15 Temmuz Darbe teşebbüsünün, milletin demokrasisine sahip çıkması şuuru ile yine milletçe engellendiğinden hareket ederek, bu şuurun canlı tutulması amacıyla ilimizde de Cumhurbaşkanlığımızın talimatları ve himayeleri ile 14-15 Temmuz 2023 tarihleri arasında ‘15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’, ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
GARNİZON ŞEHİTLİĞİ ZİYARET EDİLECEK, AZİZ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTULACAK
Program kapsamında, 14 Temmuz Cuma günü saat:11:30’da Garnizon Komutanlığı şehitliğinde, Şehit kabirleri ziyaret edilecek, Kuran-ı kerim okunarak, karanfil bırakılacak. Ayrıca aynı gün saat:12:00’de Merkez Abdulhakim Sancak Çarşı Camiinde aziz şehitlerimiz için mevlit okunarak, dua edilecektir.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ YEMEKTE AĞIRLANACAK
14 Temmuz Cuma günü akşam saat 19:30’da Siirt İl Özel İdare Eğitim, Dinlenme Tesislerinde Şehit ve Gazi aileleri onuruna yemek programı düzenlenecektir.
15 TEMMUZ “DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ” DÜZENLENECEK
Ana programın gerçekleştirileceği 15 Temmuz Cumartesi günü saat: 20:45’te ‘Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü’ düzenlenecek. Yürüyüş, mehteran takımı eşliğinde, kortej halinde Hz. Fakirullah (Güres) Caddesi üniversite tarafı başlangıç noktasından başlayarak, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında sona erecektir.
15 TEMMUZ’DA YAŞANANLAR KONULU “RESİM SERGİSİ” GEZİLECEK 
Program, 15 Temmuz Demokrasi meydanında "15 Temmuz’da Yaşananlar İsimli “Resim Sergisi’nin ziyaret edilmesinin ardından,  ‘Anı Defteri” imzalanacaktır.
15 Temmuz programı, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayacak, Sayın Valimiz ve protokol üyelerinin konuşmaları ile devam edecektir.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayın konuşmaları ile devam edecek program, Kuran-ı kerim Tilaveti, İlahi dinletisi ve dua okuması, Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan ‘15 Temmuz Belgeselinin izlenmesi ve ‘Mehteran Konseri’ ile devam edecektir.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan ‘Konser ve Şiir Dinletisi’ ile devam edecek program, ‘Ulusal Sanatçı Konseri’ ile sürecek.
15 Temmuz ile ilgili klip ve marşların izlenmesinin ardından, katılımcılara çeşitli ikramların bulunulması ile program sona erecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.