Bu haber kez okundu.

Mehmetçik İlkokulu 2/D Sınıfı Öğrencileri Uzaktan Eğitimi Dikkatle Takip Ediyor
banner229

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitim-öğretimin ertelenmesinin ardından, öğrenciler bir haftalık aradan sonra uzaktan eğitimle ders görmeye devam ediyor.

İlimiz Mehmetçik İlkokulunda okuyan 2/D sınıf öğrencileri "Kalemlerimi ve defterimi alıp televizyon karşısına geçtiler. Öğrenciler derslerden uzaklaşmamak adına bizim için iyi oldu" dediler.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, eğitim-öğretimin bir hafta süreyle ertelenmesinin ardından, uzatan eğitim, TRT EBA TV (Eğitim bilişim ağı) üzerinden devam ediyor.

Kalem, defter, kitap gibi eğitim malzemelerini alan öğrenciler, televizyon karşısına geçerek derslerine kaldıkları yerden devam etmeye başladı.

İlkokul, ortaokul ve liselere, alanında başarılı olan öğretmenler tarafından özel olarak hazırlanan derslerin kayıtları, EBA'nın internet sitesi olan 'eba.gov.tr' üzerinden öğrencilerin kullanımına açılacak ve eksiği olan öğrenciler böylece tekrar yapabilecek.

İlimiz Mehmetçik İlkokulunda okuyan, 2/D sınıf öğrencileri, Türkiye'deki milyonlarca öğrenciler gibi, uzaktan eğitim çalışmasını dikkatle takip ediyor.

Öğrenciler, "Aslında sınıf arkadaşlarımı ve okulumuzu çok özledim. Sürekli onlarla konuşuyoruz. Görüntülü olarak birbirimizi arıyoruz ve özlem gideriyoruz. Okulda, teneffüslerde çok keyifli vakitler geçiriyorduk.

Derslerimizden uzaklaşmamamız için böyle bir uygulama yapıldı ve bundan da mutluyuz. Erkenden televizyonun başına geçiyorum. Her dersi dikkatle takip ediyoruz" dediler.

Mehmetçik İlkokulu  2/D sınıfı Öğretmeni Zeynep Terece, öğrencilerle bire bir iletişim kurarak onlara destek veriyor.

Öğrenci velileri ise, çocukların eğitimden ve okul psikolojisinden uzaklaşmamaları adına, uzaktan eğitim uygulamasını olumlu karşıladıklarını belirterek, umarım bir an önce salgının önüne geçilebilir ve her şey normale döner dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nurgül TANRIYATAPAN ( Anne) 4 yıl önce

Geçirdiğimiz bu süreçte başta Milli Eğitim Bakanımız Sn. Ziya SELÇUK Hocamızın ve Siirt Mehmetçik İlkokulu 2-D sınıf öğretmeni Sn. Zeynep TERECE'ye desteklerinden ve çocuklarımıza verdikleri moralden dolayı sonsuz teşekkürler...

Avatar
Nurgül TANRIYATAPAN ( Anne) 4 yıl önce

Geçirdiğimiz bu süreçte başta MEB Bakanımız Sn.Ziya SELÇUK Hocama ve Siirt Mehmetçik İlkokulu 2-D sınıf öğretmeni Sn.Zeynep TERECE'ye desteklerinden ve verdikleri moralden dolayı sonsuz teşekkürler.. #tatildegiluzaktanegitim #evdekal @ziyaselcuk @zeynepterece