Miladi bir senenin daha sonuna geldik.Her ne kadar müslümanların takvimi hicri takvim olsada bunu yine fırsat bilerek geçmiş senenin muhasebesini yapmalıyız.Rabbimize karşı eksikliklerimizi gidermeli ve dogrularımızı  arttırmalıyız.Bir çok dersler almamız gerektiğine inandığımız ve 
Sonuna geldik dediğimiz 2020 den kısaca söz edecek olursak;
İnsanlık tarihinin bir çok dönemlerinde elbette çok zor yıllar yaşanmıştır.Yaşanan bu zor yıllardan biride 2020 yılı olduğu kapsadığı etki alananındanda anlaşılmaktadır.
2020 yılı hepimiz için oldukça zorlu bir sürecin yaşandığı,her konuda inişleri olan bir yıl olması yanında hayatımızı topyekün değiştiren bir yıl olma özelliğide taşımaktadır. Alışkanlıklarımız,ilişkilerimiz,eğitim sistemi ve ekonomik düzen sert bir değişim fırtınası içinde sürüklenirken; bir taraftanda yaşam aynı hızda her türlü olumsuzluğa rağmen akıp gitmeye devam etti.
Hem ülkemizde hem dünyada yaşanan büyük doğal afetler hele birde bütün dünyayı bir uçtan bir uca kasıp kavuran Çin'den bütün dünyaya yayılan Covit -19 virüsü ve hala etkileri hayatımızın merkezinde varlığını koruyan korku,panik ve kaygı gibi duyguları; bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde yaşanan ölümler adeta bir kabus gibi üzerimize çökmüş durumdadır.
  Diyanetin yayınlamış olduğu bir kitapçığında;
Tüm dünyayı saran Coronavirüs salgını,her ne kadar Allah'ın bir azabı veya kesin bir kıyamet alameti olarak saymasakta pekala bunu dünyanın dengesini bozan beşeriyet için ilahi bir ikaz olarak kabul edilebilir denerek yaratacısını unutan,bu dünyada var olma amacı kulluk bilincinden uzaklaşan ve adeta kendisini her şeyin sahibi ve hakimi görmeye başlayan modern insana yüce Allah adeta mikroskopla bile görülmeyen bir virüsle bir uyarı gönderilmektedir. Pandeminin beraberinde getirdiği küresel bir ekonomik kriz ve belirsizlik atmosferi,İzmir'de yaşanan üzücü deprem haberi ve bir kez daha yüzlestigimiz deprem ,yangınlar sel felaketi vb olumsuzluklar derken 2020 yılı hepimizin  hem kendisiyle hemde doğaya verdiği zararla yüzleşmek zorunda kaldığı,bitmesi için gün saydığımız bir yıl olarak hafızalarımızda kazındı.
  Yaşanan tüm olumsuzluklar,kendimizi zaman zaman çaresiz ve umutsuz hissetmemize sebep olsada,diğer bir taraftata aslında ne çok şeye ve nimete sahip olduğumuzu farkederek bütün alışkanlıklarımızı sorguladık; şükredecek ne  kadar çok şeyimiz olduğunu anlayarak önceliklerimizi tekrar tekrar gözden geçirdik.
Sağlığın,bir nefes alıp vermenin hayattaki her şeyden daha değerli ve öncelikli olduğunu hatırlayarak sevdiklerimize ve hayata uzaktanda olsa daha sıkı sarıldık. Hayatta önemsemedigimiz ve gözden kaçırdığımız küçük anların bizim için ne kadar  değerli hale geldiğine bütün dünya ile birlikte şahit olduk. Elbette bu günlerde geçecek ve yine dost kahveleri içilecek,uzak kalıp göremediğimiz yakınlarınızı ve dostlarımızı ziyaret edecek onlara sarılacak ve hayata kaldığımız yerden devam edecez.
 Onun için karamsar olmayalım ve umutlarımızı yitirmeyelim. 2021  yılının birlik ve beraberliğimizin pekiştiği,milletimizin bir arada ve  kardeşçe yaşama arzusunun doruğa ulaştığı,toplumsal dayanışma duygularımızın geliştiği terörden,her türlü şiddetten ve felaketten uzak,adaleti,barışı,sevgiyi,huzuru,Sağlıklı,refahı,bolluğu ve bereketi müjdeleyen bir yıl olmasını dilerim.
Kalın sağlıcakla..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.