Bu haber kez okundu.

Vali Atik ve Devlet Erkânı, Ekmekçiler Köyünde Şehitlerimizin Ailelerine Taziye Ziyaretinde Bulundu
banner229

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay ve AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ile birlikte önceki gün, Eruh İlçesi Ormanardı köyü kırsalında yol güvenliği sağlayan asker ve koruculara yönelik PKK’lı teröristlerin düzenlediği hain saldırıda şehit olan 6 güvenlik korucusunun Ekmekçiler köyündeki taziyelerine katılarak, şehitlerin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı ziyaretinde bulundular.

Siirt’in Eruh ilçesi Ormandardı köyü kırsalında önceki gün, yol yapım çalışmasında güvenliği sağladıkları esnada bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu şehit edilen 6 güvenlik korucusu için yakınları tarafından Ekmekçiler köyünde taziye evi kuruldu.

Şehit güvenlik korucuların ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunan Vali Atik burada yaptığı konuşmada;  “Şehitlerin intikamının kısa süre alındığını ve kanlarının yerde bırakılmadığını belirterek, “ Vatani ve Milleti için canlarını feda ederek, şehit olan kahraman güvenlik korucusu kardeşlerimize düzenlenen hain saldırının üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen aziz şehitlerimizin kanları yerde kalmadı.

Şehitlerimiz mezara konulmadan kanları yerde konmadı. Bu acı hepimizin acısı, acınızı paylaşıyoruz. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz, mekânları cennet, ruhları şad olsun.

Onların aileleri bize emanet, biz her zaman şehitlerimizin kutsal değerlerine bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Şehitlerimizin mekânı cennet olsun, başımız sağ olsun.”dedi.

Teröristlerin hain saldırısı sonucu 5 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan güvenlik korusu Nevzat Gökçe’nin abisi Zeki Gökçe, kardeşinin şehit olmasından duyduğu gurunun yaşadığı acıdan daha fazla olduğunu belirterek, “ Şehit kardeşim Allah yolunda, Vatani, Milleti ve Bayrağı için şehit düştü. Vatan’a 6 değil, 6’lar feda olsun. Milletimiz sağ olsun, Acımız var evet ama gururluyuz. Başımız dik.” dedi.

Vali Atik, Ekmekçiler köyündeki şehitler taziyesi esnasında teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan güvenlik korucusu Sıddık Ertan’ın engelli kardeşi Sait Ertan’ın köyde yaşadığı evinin onarım ve tadilatı ile Akülü engelli aracı talebini geri çevirmedi.

Vali Atik, şehit Ertan’ın engelli kardeşinin bu talebinin giderilmesi yönünde ilgili yetkililere talimat verdi.

Şehit yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunan Vali Atik ve beraberindekiler, okunan duaların ardından taziye evinden ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.