Bu haber kez okundu.

Tillo’da Turizm Rehberleri Yetişiyor
banner229

Tillolu gençler gördükleri turizm rehberi kursu ile ilçelerine gelen turistlere ilçelerinin tarihi ve kültürünü tanıtıyor.

Siirt’in inanç turizmin açısından büyük potansiyele sahip olan ve her yıl yurdun bir  çok ilinden vatandaşların ziyaret ettiği Tillo’ya gelen vatandaşlara ilçenin tarihi ve kültürel yerlerini gezdirecek  tanıtacak olan turizm rehberleri yetişiyor

SODES projesi kapsamında Tillo belediyesi tarafından “Bende Çalışmak İstiyorum”  projesi kapsamında açılan turizm rehberliği kursuna katılan genç kız ve erkeklerden oluşan 15 kişi kursa katılarak Tillo’ya gelen turistlere rehberlik yapacak ilçenin tarihi ve kültürel yerlerini tanıtacak.

Tillo inanç turizminde büyük bir potansiyeli olan bir ilçemizdir.  İbrahim Hakkı Hz.lerinin ustası Hz. Fakirullah için yaptırdığı ve her yıl 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerinde doğan ilk güneşin ustası Hz. Fakirullah kabristanın başına yansımasını sağlayan ışık hadisesini seyretmek için yurdun birçok yerinden Tilloya ziyaretçi geliyor.

 Tillo Belediyesi SODES projesi kapsamında ilçeye gelen turistlere rehberlik edecek tarihi yerleri gezdirecek ve anlatacak olan turizm rehberleri kursu açtı.  Tillo ilçemizde ikamet eden 15 genç rehber adayı yetiştirerek, ilçenin tarihi ve turistik yerlerini tanıtacak

Proje kapsamında Turizm Rehberi olan Tillolu genç kız duygularını şöyle ifade etti, Tillo’luyum Belediyenin SODES projesi kapsamında açmış olduğu rehberlik kursuna katıldığını, rehberlik kursunda aldığımız eğitimle ve alacağımız sertifikayla gelecek ziyaretçilerimize gelecek turistlerimize bundan sonra daha güzel bir şekilde,ilçenin tarihi ve turistik yerlerini tanıtacaklarını söyledi.

Tillo Belediyesi  Proje Koordinatörü Seyfi Aykaç yaptığı açıklamada; Tillo Belediyesi tarafından SODES projesi kapsamında düzenlenen bu projenin, istihdama yönelik bir proje olduğunu, turizm rehberliği  kursu Tillonun turizm konusundaki gelişmesini ve turizm alt yapısının oluşturulması amacıyla bu kursu düzenlediklerini,  rehberlik kursunu başarıyla bitiren kursiyerler ilçemize  gelen turistleri ilçede bulunan tarihi mezarlıklardan tutun konaklara kadar Tillonun tarihi ve turistik yerlerini tanıtacaklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.