Bu haber kez okundu.

TİLLO’DA İLK GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
banner229
 KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) Siirt Müdürlüğü ile Tillo Belediyesi arasında ilk Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolü imzalandı.

Tiilo Belediye Başkanı İdham AYDIN ve KOSGEB Siirt Müdürü Ömer ERKILIÇ’ ın katılımıyla Belediye Başkanlığında imzalanan protokol çerçevesinde 30 kişiye girişimcilik eğitim verileceği bildirildi.

Tillo Belediye Başkanı İdham AYDIN protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, toplumumuzda “akıl verme, para ver” diye bir tabir var, burada hem akıl veriliyor hem de para veriliyor.
 İş kurmak ve farklı fikirlerle yeni projelere imza atmak isteyen girişimci adaylarımızın bu fırsatı çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini, girişimcilerimizin bu eğitim sonucunda devlet desteği ile yeni işletmelerin kurulabileceklerini, kurulacak işletmelerin ilçedeki istihdam sorununa katkı sağlayacağını umut ettiğini belirtti.
  21 – 29 Ağustos 2015 tarihleri arasında başlayacak eğitime başvurmak isteyenlerin müracaat için belediyemize başvurabileceklerini bildirdi.

KOSGEB Siirt Müdür Ömer ERKILIÇ ise yaptığı açıklamada, Siirt’te bir Belediyemizle ilk kez girişimcilik eğitimi vereceklerini, Tillo’da iş sahibi olmak isteyen, kendi işini kurup, kendi işinin patronu olmak isteyenlerin bu eğitime katılmalarını istedi.
 Bu eğitimi alıp yeni işletme kuranların, KOSGEB ’ten 30 BİN TL (geri ödemesiz)  HİBE ve 70 BİN TL (geri ödemeli) faizsiz kredi desteğinden faydalanabileceği belirti. Protokol sonunda ERKILIÇ, kendilerine destek sunan Tillo Belediye Başkanı İdham AYDIN’a teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
SiirtTilloGirişimcilik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.