Bu haber kez okundu.

Tillo Tarımı Değerlendirme Toplantısı Tarım Paydaşları İle Yapıldı
banner229

Tillo Balının tanıtılması, Siirt Fıstığında verim arttırılması için proje ve çalışmalar yapılacak.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce  Siirt Valisi  Ali Fuat ATİK’in himayelerinde Tarım Değerlendirme İstişare Toplantılarının üçüncüsü Tillo İlçesinde gerçekleştirildi.

Tillo İlçesi  Kaymakamı Lokman Düzgün başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısına Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, Siirt İl Genel Meclis Üyeleri Selçuk Armut,  Remzi Yıldırım, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün DEMİRHAN, İl Müdürlüğü İdarecileri, Tillo Tarım ve Orman İlçe Müdürü Resul Eren ve İlçe personeli, Siirt/Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin GÜNBAT, Siirt/Eruh  Ziraat Odası Başkanı Metin Sayın, Baykan Ziraat Odası Başkanı Yusuf Tardu, Damızlık  Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı M.Ali Şengöz, Siirt Merkez Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faik EFE, Siirt Merkez Bal Üreticileri  Birliği Başkanı Nezir Çetin, Siirt Merkez Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip ASLAN, Köy Muhtarları ve Önder Çiftçiler katıldı.

Tillo İlçesi  Kaymakamı Lokman Düzgün,  ilçelerinde yapılan Tarım Değerlendirme Toplantısından  duydukları memnuniyeti dile getirerek katılımcılara  teşekkürlerini belirtti.

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın yaptığı konuşmada ilçede tarımsal projelere verdikleri önemi dile getirdi.

Tarım Sektörel Değerlendirme Toplantısında Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün DEMİRHAN, Vali Ali Fuat ATİK'in selamlarını ve başarı dileklerini ilettiği konuşmasında sektör temsilcileri, muhtar ve çiftçilerle  görüş alışverişinde bulunduklarını ve yapılan değerlendirme toplantısının Tillo tarım ve hayvancılığının gelişimine katkıda bulunacağını belirtti.

Tillo ilçesinde tarım sektöründe yapılanları ve yapılması gerekenleri tartışacaklarını, değerlendirme toplantılarının sonucunda oluşturulacak raporların başta Valimiz olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla da paylaşılacağını belirtti.

Tarım paydaşları olan Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Köy Muhtarları ve Önder Çiftçiler tarafından ilçede yaşanan tarımsal sorunlar dile getirildi ve çözüm önerilerinde bulunuldu.

Tarım Değerlendirme Toplantıları diğer İlçelerde de düzenlenecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.