Bu haber kez okundu.

TİLLO KALETÜL ÜSTAD YOLU GENİŞLETİLİYOR
banner229
Tillo Kale'tül üstad yolu genişletme çalışmaları tam hız devam ediyor.
Tillo Kaymakamı Yunus Koç, Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın yol çalışmalarında incelemelerde bulunarak yüklenici firmadan bilgi aldılar.
Tillo Kaymakamı Yunus Koç, Tillo Kaletül Üstad yolunun dar olmasından dolayı yolun genişletilmeye başlandığını, yeni yapılacak yolda yürüyüş ve bisiklet yollarının yapılacağını söyledi. Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın ise Kaletül Üstad Tepesi'ndeki sıkıntıların, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce uygulanacak "Milli Park Projesi" ile giderileceğini ve buranın halkın daha fazla gelip dinlenebileceği bir yer olacağını kaydetti.
KALETÜL ÜSTAD TEPESİ
Tillo İlçemizin yaklaşık 3-4 kilometre doğusundaki Kaletül Ustad Tepesi'ndeki yığma taşlardan yapılmış duvardaki pencereden her yıl gece ve gündüzün eşit olduğu 21 Mart ve 23 Eylül günü yeni doğan güneşin ilk ışıkları, türbe kulesinin penceresine vurarak kırılma suretiyle İsmail Fakirullah Hazretleri'ne ait sandukanın baş tarafını aydınlatıyor. Bu özelliğiyle türbe, yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.