Bu haber kez okundu.

Tillo Belediyesi İşçilerine Yüzde 50 Zam Yaptı
banner229

Siirt’in Tillo Belediyesi Personel Ltd. Şirketi ile Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası arasında 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.İşçilerin yevmiyelerine ve tüm parasal maddelere % 50 oranında zam yapıldı.

Toplu iş sözleşmesi imza törenine; Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay, Şube Mali Sekreteri İsmail Özer ve Tillo Belediyesi İdari Mali İşler Müdürü Seyfettin Aykaç katıldı.

Tillo Belediye hizmet binasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, göreve geldikleri günden bu yana hep işçilerin yanında olduklarını ifade etti. Sözleşmenin sendikamıza ve işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay: “Bu sözleşmenin Tillo Belediyesi’ne ve çalışanlarına hayırlı olmasını dileyerek, toplu iş sözleşmesinde sendikaya emeğe ve emekçiye olan bakışından dolayı; Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın'a teşekkür etti.

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın ile Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay birbirlerini tebrik ederek, toplu iş sözleşme metnini imzaladılar.

YAPILAN 3 YILLIK SÖZLEŞMEYE GÖRE;

İşveren TİLLO(Aydınlar) Belediye Başkanlığı ile BELEDİYE İŞ SENDİKASI arasında işçiler adına yapılmak istenen Toplu Iş Sözleşmesi taraflar 27.03.2023 tarihinde bir araya gelerek işçiler adına yapılmak istenen Toplu Iş Sözleşmesinin tüm maddeleri üzerinde anlaşma sağlanmıştır.

ANLAŞMA ŞEKLİ AŞAĞIDA ÇIKARILMIŞTIR

1- Toplu İş Sözleşmenin tüm maddeleri, Toplu İş Sözleşmedeki şekli ile kabul edilmiştir.

2- ÜCRET ZAMMI:

1.YIL Ücret Zammı: 01.03.2023 tarihinden geçerli olmak üzere işçilerin yevmiyelerine ve tüm parasal maddelere % 50 oranında zam yapılmıştır.

2.YIL Ücret Zammı: 01.03.2024 tarihinden geçerli olmak üzere işçilerin yevmiyelerine ve tüm parasal maddelere Mart 2024'te TUİK'in açıkladığı yıllık enflasyon oranında zam yapılacaktır.

3.YIL Ücret Zammı: 01.03.2025 tarihinden geçerli olmak üzere işçilerin yevmiyelerine ve tüm parasal maddelere Mart 2025'te TUİK'in açıkladığı yıllık enflasyon oranında zam yapılacaktır.

3-Bu Toplu İş Sözleşmesi (3) yıllık bağıtlanmış olup,01.03.2023-28.02.2026

dönemlerini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi 27.03.2023 tarihinde imzalanmıştır.

İş bu tutanak taraflarca 4 nüsha olarak düzenlenip taraflarca imza altına alınmıştır

İŞVEREN TEMSİLCİLERİ IDHAM AYDIN BELEDİYE BAŞKANI

SENDİKA TEMSİLCİLERİ

HALIT AKINAY SUBE BASKANI



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.