Bu haber kez okundu.

TERÖR KURBANI 4 GENÇ KIZIMIZ UNUTULMADI
banner229

Siirt'te 8 yıl önce PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucunda şehit edilen 4 genç kızı anmak amacıyla mezarları başında tören yapıldı.

Siirt’te 20 Eylül 2011 tarihinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu yolu üzerinde hunharca gerçekleştirilen hain saldırıda Şehit düşen Zeynep Evin, Nergis Evin, Kevser Çekin ve Nurcan Olgaç adlı vatandaşlarımız için Merkez Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi'nde mevlit okutuldu.

Mevlit programının ardından genç kızlar için Şeyh Musa Mezarlığı'nda kabirleri başında düzenlenen törende, İl Müftüsü Ahmet Altıok tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Vali Ali Fuat Atik'in genç kızların mezarlarına karanfil bıraktığı programa, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman İl Emniyet Müdür Vekili Sedat Özcan, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Uğur Demir, kurum müdürleri, bazı stk temsilcileri ve şehitlerin yakınları katıldı.

PKK'lı teröristlerin 20 Eylül 2011'de Siirt Polis Meslek Yüksekokulu yakınlarında bir otomobile düzenlediği silahlı ve el bombalı saldırıda, Nergiz ve Zeynep Evin kardeşler ile Nurcan Olgaç ve Kevser Çekin hayatını kaybetmiş, Nuran Evin ve Gülcan Olgaç yaralanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.