Bu haber kez okundu.

Tekin: Kentsel Dönüşüm Daha Öncelikli ve Daha Hızlı Bir Hale Getirilmeli
banner229

Parti binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, Kentsel dönüşüm ve imar planıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Siirt'te çarpık kentleşme ve plansız bir büyümenin olduğuna dikkat çeken HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, "Gelecek nesil açısından bu çok büyük bir tablodur. Çarpık kentleşme ve plansız büyüme hem olası afetlerde hem de büyük bir felakete davetiyedir." dedi.
Basın mensupları aracılığıyla demir kalıp ustaları ve  müteahhitlere seslenen Tekin, yapılan daireleri hassasiyetle o inşaatı yapmaları çağrısında bulunurken yetkililere de insanların canını ve malını hiç kimsenin insafına terk etmemesi gerektiği ve denetimleri sağlamakla yükümlü olduklarını hatırlattı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Siirt'te 6 mahalleyi kapsayan bir kentsel dönüşüm projesi olduğunu, projenin uygulamada çok ağır işlediğini ifade eden Tekin, "Bu nedenle sorunu dile getirme ihtiyacı duyduk. Kentsel dönüşümde amaç ve avantaj, depreme dayanıklı olmayan ömrünü tüketmiş binaların yeniden yapılarak olası bir doğal afet neticesinde zararları aza indirme, can, mal kayıplarını önlemek amacıyla yapılır.
Şehrimizde eğer 6 mahalle de kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulmuşsa ve yapılması gerektiğine kanaat getirilmişse, bize göre öyledir. Bizde şunu soruyoruz 'kentsel dönüm projesi neden bu kadar ağır işliyor? Eğer doğal afetleri kontrol altına alamıyorsak o zaman kentsel dönüşüme gerekli önem ve ehemmiyeti göstermemiz gerekiyor."
"İnsanlar neden kentsel dönüşüme başvurmuyor sebep ve çözümleri masaya yatırılmalı"
Siirt Adına kentsel dönüşümün yetkililer tarafından daha öncelikli ve daha hızlı bir hale getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Tekin, "Yetkililer diyor ki, 'Biz bir ofis açmışız ama yeterli başvuru olmuyor.' Biz de sizin aracılığınızla yetkililere sesleniyoruz. Diyoruz ki 'İnsanlar neden başvurmuyor, bunların sebep ve çözümleri masaya yatırılmalı, gerekli çözümler üretilmelidir.' tabi kentsel dönüşüm yapılırken toplumun bütün bir kesiminin talepleri göz önünde bulundurulmalıdır. Diğer husus da imar hususudur. Maalesef Siirt gelişmekte ama imar noktasında iyi bir sınav vermemektedir." dedi.
"Çarpık kentleşme ve plansız büyüme olası afetlerde büyük bir felakete davetiyedir"
Siirt'te çarpık kentleşme ve plansız bir büyüme olduğuna dikkat çeken Tekin, "Gelecek nesil açısından bu çok büyük bir tablodur. Çarpık kentleşme ve plansız büyüme hem olası afetlerde hem de büyük bir felakete davetiyedir. Biz bunu Maraş merkezli depremlerde gördük. Ayrıca insan onuru ve ahlakına da büyük bir darbedir. Yetkililer imar noktasında biraz daha yoğunlaşması gerekiyor. Bir imar verilirken tabiata rağmen bir şehirleşme olmaması lazım." ifadelerini kullandı.
"Yetkililer insanların canını, malını hiç kimsenin ne insafına ne de vicdanına terk edemez"
Çarpık kentleşmenin olası bir afet karşısında ciddi bir can ve mal kaybına sebep olacağına vurgu yapan Tekin, "Siz gidip dere yatağında ev yaparsanız bu size sel olarak geri dönecektir. Yâda tarım arazisinde depreme dayanıklı olmayan ev yaparsanız ciddi can kaybıyla geri dönecektir. Özellikle yatay mimari desteklenmeli ve bazı teşviklerin oluşturulması gerektiğine inanıyoruz.
Buradan bütün demir, kalıp ve müteahhitlere seslenmek istiyorum 'Çalıştığınız bina, yaptığınız dairelerde sanki yarın deprem olacak ve siz ailenizle, çocuklarınızla birlikte o daire, binada depreme yakalanacakmışsınız hassasiyetiyle o inşaatı yapmanızı rica ediyoruz. Bununla birlikte yetkililerde insanların canını, malının hiç kimsenin ne insafına ne de vicdanına terk edemezsiniz. Bunu için gerekli, denetimleri sağlamakla yükümlüsünüz." şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.