Bu haber kez okundu.

ŞİRVAN’DA ÖĞRENCİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
banner229
Şirvan Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı İslam AKAN tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Madde kullanımının zararları, Bağımlılıkla mücadele ve Kanser ile ilgili iki oturum halinde seminer verildi.
İslam Akan, madde bağımlılığının 8-12 yaş arası sigara, 12-17 yaş arası alkol kullanılarak gerçekleştiğini, maddi, ailevi sorunlar, sanayide çalışma ve sokakta yaşama gibi etkenlerin madde bağımlılığında önemli rol oynadığını, mücadeleden kaçmak adına da madde bağımlılığına sığınıldığını anlattı.
Bağımlı bireylerin amaçlarını, ideallerini, özgürlüğünü ve kendine güvenini yitirdiğine dikkat çeken Akan, madde kullanımına başlama nedenleri arasında sırasıyla arkadaş-sevgili, merak, yeni gruba dahil olma, grup baskısı, model alma gibi etkenlerin önemli rol oynadığının altını çizdi. 'Bir kereden bir şey olmaz' diyerek ikram edilen sigarayı içenlerin, geçici iyi oluş hali nedeniyle madde bağımlısı olduğunu aktaran Akan, bağımlı olduktan sonra uyuşturucu madde almak zorunda kaldıklarını, maddi olarak gücü yetmeyenlerin arkadaşlarını da uyuşturucuya alıştırma, hırsızlık, fuhuş, gasp gibi yollara saptıklarını kaydetti.
Öğrencilere, bu konuyla ilgili internet aracılığıyla ve çevrelerindeki tanımadıkları kişiler ile ilişki kurmamaları uyarınsa bulunan Akan, madde bağımlılığından korunmanın ilaç kullanmama, sigara kullanmama, alkol kullanmama gibi 3 altın prensibi olduğunu söyledi.
Öğrencilerin çok duyarlı olmaları gerektiğini ve bu konu ile ilgili herhangi bir yardım almak isteyenlerin kendilerine başvurabileceğini de belirtti.
Ayrıca programda Kanser taramaları için KETEM ve Sigara bıraktırma polikliniğinin tanıtımı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.