Bu haber kez okundu.

Şırnak Balveren Belediyesi ve Belediye İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
banner229

Şırnak ilimize bağlı Balveren Belediyesi ile Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası arasında 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi imza törenine; Şırnak ilimize bağlı Balveren Belediye Başkanı Şeyhmus Sidar, Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay ve Şube yönetim kurulu üyesi Nuri Batur katıldı.

Balveren Belediye hizmet binasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Balveren Belediye Başkanı Şeyhmus Sidar, göreve geldikleri günden bu yana hep işçilerin yanında olduklarını ifade etti. Sözleşmenin sendikamıza ve işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay: “Bu sözleşmenin Balveren Belediyesi’ne ve çalışanlarına hayırlı olmasını dileyerek, toplu iş sözleşmesinde sendikaya emeğe ve emekçiye olan bakışından dolayı; Balveren Belediye Başkanı Şeyhmus Sidar’a teşekkür etti.

Balveren Belediye Başkanı Şeyhmus Sidar ile Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay birbirlerini tebrik ederek, toplu iş sözleşme metnini imzaladılar.

İMZALANAN SÖZLEŞMEYE GÖRE;

Sözleşme süresi 1. yıl Kıdemle % 15 üç yıllık zam yapılmıştır.

2. ve 3. Yıl zammı 15.06.2021 ve 2022  yıllarında geçerli olmak üzere işçi yevmiyelerine, sosyal haklarına ve tüm parasal maddelere %20 oranında zam yapıldı.

Tüm yevmiyeler sosyal haklara, ikramiyelere ve mesailere ilave edilip ödenecektir.

Toplu iş sözleşme süresinde yevmiye 220 TL’yi bulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.