Bu haber kez okundu.

Siirt’te Kurban Bayramı Coşkuyla Kutlandı
banner229

Kurban Bayramı kutlama programı, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla, Vali konutunda gerçekleştirildi.

Bayramlaşmaya vatandaşların yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Vatandaşlar ve kamu görevlileri ile yapılan bayramlaşma sonrası, Sevgi evlerindeki kimsesiz çocuklar, Kilit-1 Polis Uygulama noktasında görev yapan Polisler ile şehit ve gazi aileleri kontlarında ziyaret edildi.

Bayramlaşma programına, Vali Ali Fuat Atik, Siirt Ak Parti Milletvekilli Osman Ören, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Hilmi Atabay, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Siirt Şehit ve Gazi Aileleri Konfederasyon Başkanı Kazım Ensarioğlu, il müdürleri, siyasi parti ve sivil ve mesleki toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları, şehit yakınları, gaziler ile vatandaşlar katıldı.

SEVGİ EVLERİNDE ÇOCUKLAR ZİYARET EDİLDİ

Vali Konutunda gerçekleşen Bayramlaşma Programının adından Vali Atik, eşi Fulya Atik,  Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın eşi Sevilay Taşkın devletin koruması altında Sevgi evlerinde kalan kimsesiz çocukları ziyaret etti.

Çocuklarla bir süre sohbet ederek, bayramlarını kutlayan Vali Atik, kendilerine çeşitli hediyeler ve bayram harçlığı verdi.

Vali Atik daha sonra engelsiz yaşam merkezinde vatandaşları ziyaret etti.

ŞEHİT AİLELERİ YALNIZ BIRAKILMADI

Vali Atik ve beraberindekiler 1993 yılında Sağırsu Meydandere yol ayırımında bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan güvenlik korucusu Selahattin Eşin’nin ailesini ve yakınlarını konutlarında ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Vali Atik daha sonra Eruh Dadaklı köyünde 1991yılında terör örgütü tarafından yapılan hain baskında gazi olan güvenlik korucusu Muhyettin Dayan’ı konutunda ziyaret ederek, bayramını kutladı.

Şehit yakınları ile sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinleyen Vali Atik, ihtiyaçları olup olmadığını sordu.  Şehit çocuklarına bayram harçlığı ve çeşitli hediyeler verdi.

Devletin her zaman şehit ailelerimizin ve kahraman gazilerimizin yanında olduğunu kaydeden Vali Atik, “Şehitlerimizin yakınları çocukları ve kahraman gazilerimiz devletimizin kutsal emanetleridir. Acılarını yürekten paylaşıyoruz. Tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum.” dedi.

Vali Atik ve beraberindeki heyet daha sonra KİLİT-1 güvenlik noktasında görev yapan polisleri ziyaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.