Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi’nden “Mavi Yol” Müjdesi
banner229

Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesinde yapılmaya başlanan Bisiklet Yolu Projesi'nin 850 metre uzunluğundaki ilk etap inşaatının yapımı tamamlandı.

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından kontrolü yapılan, toplamda 3.2 km uzunlukta olması planlanan yolun tamamlanan kısımlarına uyarı işaretlerinin konulması ile bisiklet tutkunlarının kullanımına açılacak.

Proje tamamlandığında akıllı kiralama sistemleri aracılığıyla bisikletler kullanılabilecek. Yerleşke içerisinde yürütülen Bisiklet Yolu projesini yerinde inceleyen Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak; Mavi yol Projesinin tamamlanması ile yerleşke içerisinde daha ekonomik, sağlıklı ve sürdürülebilir ulaşım imkânı sağlanabileceğini ilerleyen süreçte de bisiklet yolunun büyütülerek tüm kampüsü çevreleyeceğini belirtti.

Rektör Şındak “Engelsiz ve erişilebilir bir üniversite rozeti taşımanın yanı sıra çevre dostu ve bisiklet dostu bir üniversiteyiz. Öğrencilerimizin, çalışanlarımızın ve misafirlerimizin sağlıklı bir yaşam için pedal çevirmesini, kampüs içi ulaşımlarını bisikletle gerçekleştirilmesini arzu ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.