Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” Başladı
banner229

Siirt Üniversitesi Kariyer Araştırma Planlama ve Uygulama Merkezi (KAPUM) bünyesinde Dicle Kalkınma Ajansı’nın yürüttüğü AB Projesi kapsamında, “TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi” konulu, 15-29 yaş arası gençlerin mesleki becerilerini artırmak ve işgücü piyasasına entegrasyonlarını geliştirmek amacıyla hazırlanan eğitimlerin önemli bir parçası olan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” Siirt Üniversitesi merkez yerleşkesinde yüz yüze eğitimle başladı.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) İş Geliştirme Uzmanı Mehmet Selçuk Narin’in rehberliğinde yürütülecek olan eğitimlerin açılış dersine Siirt Üniversitesi Kariyer Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Halit Kırıktaş, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ata Pesen ve kariyer merkezinde görevli diğer öğretim elemanları katıldı.

Yoğun programı nedeniyle açılışa katılamayan Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tekin Şahin, konu ile ilgili  yazılı bir açıklama yaptı.

Tekin açıklamasında; DİKA tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi” kapsamında, Siirt Üniversitesi KAPUM koordinasyonunda üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan “Uygulamalı Girişimcilik” eğitimleri bugün itibariyle başlamaktadır.

DİKA İş Geliştirme Uzmanı Mehmet Selçuk Narin rehberliğinde yürütülecek eğitim kapsamında ilimizden 15-29 yaş arasında, 23 gencimize 10 günlük süreyle eğitimler verilecektir. Bu eğitim sürecinde gençlerimize “ Bir iş planının nasıl hazırlanacağı, işi almak için uygun finansal kaynakların nasıl belirleneceği ve iş fikirlerini nasıl gerçek yaşama geçirebilecekleri” konularında aktif katılımlı uygulamalar yürütülecektir.

Süreç sonunda başarılı olan katılımcılara sertika verilecektir. Eğitimlerin bölgemiz gençlerinde girişimcilik anlamında var olan potansiyelleri açığa çıkartarak bölgenin kalkınmasına olumlu katkılar sağlaması beklenmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.