Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Materyal Tasarım Sergisi
banner229
Siirt Üniversitesi İlköğretim Fen Bilgisi, İlköğretim Sosyal Bilgiler ve Matematik öğretmenliği bölümleri tarafından Eğitim Fakültesi A Blokta “İlköğretim Bölümü Materyal Tasarım Sergisi” düzenlendi.
Sergiye ilköğretim fen bilgisi öğretmenliği adına Yrd. Doç. Dr. Ali Çetin, İlköğretim sosyal bilgiler öğretmenliği adına Doç. Dr. Mehmet Fatih Kaya ve materyal dersini alan öğrenciler katıldı.
Sergi boyunca ilköğretim fen bilgisi öğrencileri bilim şenlikleri için tasarlanabilecek materyaller ile yarışarak, ortama renk kattılar. Öğrencilerin birbirinden güzel materyalleri ile neşeli bir havada geçen sergide katılımcılar desteklerinden dolayı Siirt Üniversitesi Rektörlüğüne, Eğitim Fakültesi Dekanlığına ve İlköğretim bölüm başkanı Cahit Pesen’e teşekkürlerini ilettiler.
Gün boyunca yapılan yarışmalar şu şekilde;
Balonlu araba yarışması: Balondan çıkan havanın arabayı hareket ettirilmesiyle uzun mesafe gidebilen arabanın birinci olarak seçildiği yarışmada, İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinden Bahoz Ay ve Hamza Yetiş birinci, Betül Çaput ve Fasla Ertaş ikinci ve Kübra Doğan üçüncü olarak tamamlamıştır.
Fare Kapanlı Araba Yarışması: Fare kapanında bulunan yayın, bir ip ve çubuk yardımıyla arabanın arka tekerliğine ssarıldıktan sonra arabanın başlangıç noktasındanen uzun mesafe giden arabanın kazandığı yarışmayı, İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinden Meltem Akıncı birinci, Hamza Yetiş ikinci ve Zahar Gülmez üçüncü olarak tamamlamıştır.
Makarnadan En Dayanıklı Köprü Yarışması: Uzun makarna kullanılarak yapılan köprülerin üzerine yollara döşenen paket taşlarının yardımıyla seçilen en dayanıklı köprü yarışmasında, İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinden Abdurrahim Altıntaş birinci, Nurşi Soyvural İkinci ve Gülşen Öner üçüncü olarak tamamlamıştır.
En Güzel Makarnadan Köprü Yarışması: Makarnadan yapılan görselliğin ön planda tutulduğu köprü yarışmasında, sergiye katılan öğrencilerin değerlendirmeleri sonucunda en güzel makarnadan köprü yarışmasını, İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinden Bahar Cihad birinci, Seda Cengiz ikinci ve Zahar Gülmez üçüncü olarak tamamlamıştır.
Su Roketi Yarışması: Katılımcı bu yarışmada bir fırlatma rampası ve bir roket tasarlar. Roketin bir kısmını su ile doldurur ve kalan kısmını fırlatma pompasına yerleştirdiği hava sibobunu kullanarak hava ile doldurur. Fırlatma kilidini açınca roket havaya fırlar. En uzağa roketi düşen yarışmacı kazanır.
Bu yarışmada İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinden Zeynel Hazar birinci, Nalin Sürer ikinci ve Ruken Güngör ve Betül Yıldız üçüncü olarak tamamlamıştır.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.