Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Hemşireler Haftası Kutlandı
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve Genç Hemşireler Topluluğu işbirliğiyle düzenlenen Hemşirelik Haftası kutlama etkinliğine katıldı.
İlahiyat Fakültesi Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Açılış konuşmasını Siirt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Saka’nın yaptığı programda Siirt Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Nihat Şındak, "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" sözleri ile sağlığın önemine dikkat çekti ve sağlık çalışanlarının sabır, hoşgörü, merhamet, fedakârlık ve ciddiyet ile işlerini yapan hemşirelerin gününü kutladı.
Siirt Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Nihat Şındak konuşmalarının devamında Gazze'de yaşanan insanlık dramının hepimizin yüreğini sızlattığını, bu zulüm karşısında sessiz kalmanın insanlık onuruna yakışmayacağını dile getirdi.
Hemşirelerin burada gösterdiği çaba ve özverinin, tüm insanlığa örnek olması gerektiğini vurguladıktan sonra konuşmasını sonlandırdı. Program, Gazze'deki insanlık dramını ve hemşirelik faaliyetlerini konu alan bir sinevizyon gösterimi ile devam etti.
Filistin asıllı Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Sarah Toman, “En cesur babaların gözyaşlarının aktığı, en kahraman annelerin parçalanmış ciğerparelerini toprağa emanet ettiği, en cesur çocukların herkesin korkup kaçmaya çalıştığı ölümü vuslat olarak gördüğü yerdir Gazze.
Ve en çok ihanete uğrayan insanların yaşamaya çalıştığı ve buna rağmen Allah bize yeter diyebilen ve bütün ruhuyla haykıran yeryüzündeki en cesur insanların var olduğu ve kıyamete kadar da var olacağı müminlerin yurdudur Gazze.” dedi. Program; Prof. Dr. Sermin Timur Taşhan’ın “Hemşirelik Eğitimi ve Kanıta Dayalı Uygulamalar”, Hem. Muhammed İsmail Güner’in “Bakımın Ekonomik Gücü: Sahadan Örnekler”, Uzm. Hem. Furkan Doğan’ın “Afetlerde Hemşirelik” konulu konuşmaları ile devam etti.

Etkinlikte Kızılay’a kan bağışında bulunmak isteyenler için de Kızılay araçları hazır bulundu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.