Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Depremden Etkilenen Binaların Hasar Tespit Çalışmaları Yapıldı
banner229

Siirt Üniversitesinde,dün sabah saatlerinde Kurtalan ilçemizde meydana gelen 5.0 şiddetindeki depremden etkilenen binaların hasar tespit çalışmaları yapıldı.

Depremin ardından tüm birimleriyle teyakkuza geçen Siirt Üniversitesi  Rektörü Dr. Nihat Şındak beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Prof. Dr. Ömer Şahin, Prof. Dr. Tekin Şahin, Genel Sekreter Abdulkadir Işık ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personelleri ile üniversiteye ait yerleşkeleri ve eğitim binalarını dolaştı.

Depremden etkilenen yapılar tek tek gezilerek incelemeler ve tespitler yapılarak ilgili teknik elemanlarından görüş alındı.

İncelemeleri teknik heyetle birlikte değerlendiren Siirt Üniversitesi  Rektörü Dr. Nihat Şındak; “Üniversitemize ait hiçbir binada can güvenliğini tehdit edecek hasar tespit edilmemiştir.

Yapıların taşıyıcı sistemlerinde herhangi bir hasarın oluşmamış, var olan hasarlar hafif hasar denilebilecek sıva çatlakları, cam kırılmalarından oluşmaktadır. Herhangi bir ihmal ve şüphe olmaması adına tüm binaları işin uzmanları ile birlikte yerinde inceledik. Çok şükür hem çalışanlarımız hem de öğrencilerimiz için yaşam tehlikesi oluşturacak hiçbir hususa rastlamadık. Konuyla ilgili değerlendirmelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Daha büyük afetlerin yaşanmamasını temenni ederek depremden etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.