Bu haber kez okundu.

Siirt TSO'da "7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu” Anlatıldı
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası ve Siirt Defterdarlığı işbirliğinde "7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu” hakkında bilgilendirme toplantısı Siirt TSO’da gerçekleştirildi.

7440 sayılı kanunun tanıtımı amacıyla Sİirt TSO toplantı salonunda düzenlenen ve birçok sorunu çözeceği anlaşılan bu yasanın kapsamı ve içeriğinin birinci ağızdan anlatımı ve tanıtımını, toplantıya katılanları memnun etti.

Açılış konuşmasını yapan Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Yardımcısı Kadir Demirhan, katılım sağlayanlara teşekkür etti.

Siirt İl Defterdarı Mustafa Yılmaz Şimşek, yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür ederek, 7440 Sayılı kanunun amacını anlattı. Borçlu mükelleflerin borç yükünden kurtulması ve amme alacağının bir an önce hazineye intikali olduğunu belirtti.

Ayrıca teferruatlı bir sunumu Siirt Gelir Müdürü Ali Savaş Altunç'un yapacağını, daha sonra da alınacak sorularının cevaplandırılacağını belirtti.

7440 sayılı kanunun kapsamında borcu bulunan mükellefler varsa gerekli bilgilendirmeleri bunlara yaparak faydalanmalarının sağlanması noktasında yardımlarını talep etti. Birlikte çalışarak borçlu mükelleflerin mutlaka bu yasadan faydalanmasının yolunun bulunmasını istedi. Matrah artırımında da mükelleflerin kafalarını rahat yastığa koymalarına imkan tanındığını belirterek bu konunun da mükelleflere oda aracılığıyla anlatılmasını istedi.

Siirt Geliri Müdürü Ali Savaş Altunç, 7440 sayılı yasanın sunumunu ve bilgilendirmesini yaptı. Kanunun tüm maddeleriyle ilgili çok geniş bir bilgilendirme yaparak en ince ayrıntısına kadar yasayı izah etti. Gerek kesinleşmiş alacaklar, gerek kesinleşmemiş ve dava safhasında olan alacaklar ve gerekse inceleme ve tarhiyat safhasında alacaklardan bahsetti.

Matrah artırımı, ödeme seçenekleri, peşin ödeme indirimleri, idari para cezaları, idari para cezalarında peşin ödeme indirimi, hakkında bilgi verdi. Ayrıca bir defaya mahsus kurumlar vergisi mükelleflerinin ödeyeceği Ek vergi hakkında izahta ve açıklamalarda bulundu.

Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı İbrahim Acar'da matrah ve Vergi arttırımı hakında bilgi verdi.

Siirt’te birçok kamu kurum müdürleri ve yatırımcıların katıldığı toplantıda, katılımcıların soruları alınarak cevaplandı ve çok faydalı bir toplantı icra edilmiş oldu.

Toplantıda, 7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu ile Siirt Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine sağlanan avantajlar hakkında detaylı bilgiler verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.