Bu haber kez okundu.

Siirt'te 2 Terörist, SİHA İle Etkisiz Hale Getirildi
banner229

Siirt'in Baykan ilçesi kırsalında göçerlerden erzak temin etmeye çalıştığı belirlenen 2 terörist, silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile etkisiz hale getirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt İli Baykan İlçesi Veysel Karani Beldesi Gümüşkaş Köyü bölgesinde (Siirt-Bitlis-Batman sınır üçgeninde) 04 Haziran 2020 günü, yürütülen istihbarı çalışmalar neticesinde; bölgedeki göçerlerlerden erzak temin etmeye çalışan (2) BTÖ mensubunu etkisiz hale getirmek maksadıyla (3) J.Komd., (2) J.Asyş.Komd. ve (2) GK Karma Timi ile icrasına başlanılan “Şehit J.Asb.Çvş.Celal ÖZCAN 2020/01 Operasyonu” kapsamında; J-SİHA tarafından tespit edilen (2) bölücü terör örgütü mensubu 05 Haziran 2020 günü silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

Operasyon bölgesinde icra edilen temas araması (T/A) faaliyeti esnasında; 

- (2) Erkek Terörist Cesedi
- (2) Adet Kalaşnikof P.Tf.
- (9) Adet Kalaşnikof P.Tf. Şarjörü (Dolu)
- (1) Adet Termal Silah Dürbünü 
- Teröristlere ait yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Operasyon bölgesinde bulunan (1) adet mağara/sığınak kullanılamaz hale getirilerek, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla delil niteliği taşımayan malzemeler olay yerinde imha edilmiş, delil niteliği taşıyan malzemeler ise muhafaza altına alınmıştır.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.