Bu haber kez okundu.

Siirt İmam Hatip Okulları Platformu Koordinasyon Toplantısı, Baykan İlçemizde Yapıldı
banner229

Siirt İmam Hatip Okulları Platformu Koordinasyon toplantısı, Baykan Şehit Uzman Çavuş Halil İbrahim Kara toplantı salonunda yapıldı.

Siirt İmam Hatip Okulları Platformu Koordinasyon Toplantısı, Baykan İlçemizde ilçe Kaymakamı  Cuma ÇOTU, İmamhatipliler il Koordinatörü Nihat Altunç  ,İl milli eğitim müdür yardımcısı  Zekeriya Butur , Ensar vakfı Başkanı  Necmettin Çiçek, Simyader Başkanı Sabahattin Ataker,  ilçe koordinatör Mehmet Ali Erol, ilçe Müftü Vekili Kemal Arpacı ,ilçe milli eğitim müdürü M.Eşref Altun,  Eğitim Bir Sen ilçe temsilcisi  Vahap Gülmez ,Ak Parti Siirt il genel meclis üyesi Cahid Türköz  , AK Parti Baykan İlçe Gençlik kolları Başkanı Şakir Sarsılmaz  ve İmamhatip okul müdürleri Muzaffer Hoca ve Abdulkerim Memduhoğlu  katılımı ile Baykan Şehit Uzman Çavuş Halil İbrahim Kara toplantı salonunda yapıldı.
 düzenlenen toplantıda,İmam Hatip Okulları Platformu Siirt Koordinatörü ve AK Parti Siirt Belediye Meclis Üyesi Nihat Altunç , İmam Hatip Okulları Platformu hakkında katılımcılara bilgiler verdi. İmam Hatip Okulları Platformunun Türkiye’nin her yerinde kurulduğunu ifade eden Altunç, “Türkiye İmam Hatip Okulları Platformu, imam hatiplilerin gururu olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın önderliğinde İstanbul Milletvekili Sayın Nurettin Nebati ve Sayın Bilal Erdoğan’ın öncülüğünde, Sayın Zeynel Önal’ın Başkanlığında, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Önder, Türgev ve Türkiye Gençlik Vakfı ortak koordinasyonunda Türkiye’nin 81 vilayetinde kurulmuş olan bir platformdur.

İmam Hatip Okulları Platformunun amacı, imam hatip ruhunu yaşatarak, milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı, kültürlü bir nesil yetiştirilmesi, imam hatip okullarının eğitim ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi ile sorunlara çözüm getirilmesi ve yeni imam hatip okullarının kazandırılmasıdır.

Platformun görevlerini de, Türkiye’nin en küçük yerleşim biriminde dahi, imam hatip okullarının açılması için gayret göstermek, çocukların yürüyerek gidebileceği şekilde, imam hatip ortaokullarının açılmasını sağlamak, okul binalarının yapılmasını teşvik etmek ve öğrenci yurtlarının yapılması konusunda destek olmak şeklinde sıralayabiliriz” dedi.
“İMAM HATİP NESLİ BİR VİZYON NESLİDİR”
 İmam Hatip Okulları Platformu Siirt Koordinatörü Altunç, “İmam Hatip nesli, bir misyon ve vizyon neslidir. Bu nesiller, yeni bir dünyanın tesis edilmesi noktasında, insanlığın kurtuluşu için, sadece elini değil, bedenini ortaya koyacak kadar cesaretli ve fedakâr bir nesildir. Her türlü zulme karşı, adaleti, şefkati, merhameti savunan bir nesildir. Bu nesil, gücünü milletten almaktadır ve millete dayanarak bugünlere gelmiştir.
“İMAM HATİP PLATFORMU SAYESİNDE DAHA KOORDİNELİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”
Geçmişte imam hatip okulları ile ilgili çalışmaların sivil toplum kuruluşları tarafından yapıldığını ifade eden AK Parti il genel meclis üyesi Cahid Türköz, Burada ki tek hedefimiz, Siirt ilimiz merkez ve 6 ilçesinde imam hatiplerle alakalı neler yapabilirizi konuşmak.” şeklinde konuştu..
“İMAM HATİP OKULLARININ SAYISINI ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR”
İmamhatipliler Baykan Koordinatörü Mehmet Ali Erol, “Bugün geçmişi konuşmaya gerek yok, hepimiz yaşananları iyi biliyoruz.Bugün burada İl Koordinatörü müz sayın Nihat Altunç öncülüğünde güzel bir çalışma yapılıyor. Bu çalışma aynı zamanda tüm Türkiye’de yapılıyor. Şuan duruma dönüp bakmamız gerekiyor, imam hatip okullarına ihtiyacımız var. İmam hatiplerin ortaokullarının sayısını arttırmamız gerekiyor.İlçe ve beldelerimizde hep beraber bununla ilgili olarak fedakârlık yapacağız. Bizlerde imamhatipliler platformu olarak bunları takip edeceğiz,Bizler Allah-u Teâlâ’nın yanımızda olduğunu bilerek bu işlerin üstesinden gelmek zorundayız.Allah’a Şükürler olsun,Baykan ilçemiz Hem manevi değerli olan hem de çalışkanlığı kendisine düştür edinmiş olan bir Kaymakamımız var. Bu noktada imamhatiplere hizmet yapmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.
İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Zekeriya Butur , Siirtteki, İmam Hatip Okulları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.Son olarak kapanış konuşmasını yapan Kaymakam Cuma Çotu bizlerde ilçe kaymakamlığı ve 3 belediyemiz olarak sayın Cumhurbaşkanımızında gurur duyduğu İmamhatip okullarımıza bütün imkanlarımızı seferber edip her türlü desteği İmamhatip okullarımıza vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.İmamhatip gençliğine ihtiyacımız var,ilçemize yakın zamanda 24 derslik bir okul yaptırmak için çalışmalarımız var dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.