Bu haber kez okundu.

Siirt Belediyesi, Asker Ailelerine Destek Vermeye Devam Ediyor
banner229

4109 sayılı Asker Ailelerinden Muhtaç Olanlara Yardım Hakkında Kanun'a göre, barış ve seferde 45 günden fazla askerlik hizmetinde bulunan Mehmetçiklerin ihtiyaç sahibi ailelerine belediyeler tarafından yardım yapılıyor.
Kanun uyarınca belediyelerce asker ailelerine destek için bütçeden pay ayrılıyor.
Siirt Belediyesi Vatan için canlarını feda eden askerlerin ihtiyaç sahibi aileleri için 2023 yılı bütçesinden 300 bin lira ödenek ayrıldı.
Bu kapsamda, 2023 yılında başvuru yapan 42 aileye ödeme yapıldı. Ayrıca yeni başvuru yapanların değerlendirmeleri de devam etmektedir.
Siirt Belediyesi, Asker Ailesi Yardım programı kapsamında şartları sağlayan asker ailelerine, askerlik süresi boyunca nakdi ödeme yapmaya devam edecektir.

Tüm kahraman Mehmetçiklerimize hayırlı tezkereler diliyoruz.

MUHTAÇ ASKER AİLESİ YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANIR?
Askere gitmiş veya gidecek olan kişinin, sosyal güvencesi olmayan; fakir ve muhtaç durumda olduğu mütevelli heyeti kararıyla tespit edilen eşi veya anne/babası bu yardım programından faydalandırılır. Muhtaç asker ailesi yardımı nakdi bir yardımdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.