Bu haber kez okundu.

Rektör Şındak, Üniversite Olarak Güzel Bir Noktaya Geldik
banner229

Siirt Üniversitesinde geçtiğimiz haftalarda başlayan 2022-2023 akademik yılın ardından Rektör Prof .Dr.Nihat Şındak geleneksel hale getirdikleri basın toplantısını gerçekleştirdi.
Üniversitenin Kezer kampüsünde düzenlenen basın toplantısında Prof Dr.Şındak gerçekleştirdikleri faaliyetlerle misyonlarını anlatarak,Siirt Üniversitesinin güzel bir noktaya geldiğini söyledi.
Rektör Şındak; “15 yıllık geçmişi olan üniversitemizde şuan 10 fakülte bulunuyor, 3 yüksekokul, 4 enstitü, 20 araştırma ve uygulama merkezi bulunuyor. Bunların oluşturulması tabii ki bir prensip çerçevesinde oluştu. Bazen sahada gezerken, bazen sizlerle buluşurken bazen sizlerin de müşahade ettiği yerlerde fikir alışverişlerinde bulunurken ortaya çıkan yenilikleri hep hayata geçirmeyi ilke edindik. Dolayısıyla şu anda geldiğimiz nokta hem güzel bir nokta, hem de ilerlemiş bir nokta.

Üniversitemizin nasıl yönetileceği ile ilgili veya geleceğinin nerelere gitmesi gerektiğini belirlemek için yeni geldiğinde daha birkaç aylık dekan iken burada toplantılar yapmıştık. Herkesin fikir beyan ettiği ve gelecek 10 yılın gelecek 20 yılı ne yapabiliriz diye hayal ettiği ve O hayalin içerisinde ben neresinde bulunabileceğim dediği günlerde belki kurduğumuz hayalleri şu anda gerçekleştirmenin hazzını alıyorum.

Şu anda üniversitemizde 19.000’e yakın öğrenciye ulaştık. Yani şehir nüfusunun neredeyse %15’ni öğrenciler oluşturmaktadır.medyasiirt Bu öğrencilerin de durumu burada çok ilginç, yaklaşık yüzde 15’i yabancı uyruklu öğrenci. 40 a yakın ülkeden yabancı uyruklu öğrenciler burada eğitim alıyor.” Dedi.

Rektör Şındak, Hayvan hastanesi ve Payetleme tesisinin tamamlanma aşamasına geldiğini, Morfoloji binasının ihalesine 3 kez çıktıklarını kimse ihaleye girmediğini binayı yapıncaya kadar ihaleye çıkmaya devam edeceklerini söyledi.
Basın toplantısı soru cevap bölümü ve çektirilen toplu fotoğraf ile sona erdi.
Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Prof. Dr.Tekin Şahin, Prof. Dr. Cahit Pesen ve Genel Sekreter Abdulkadir Işık katıldı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.