Bu haber kez okundu.

Osman Ören, ”400 Yataklı Araştırma Hastanesi, Eski Polis Okulu Yanında Yapılacak”
banner229

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç ve Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Bedük ile birlikte bir kafede düzenlenen toplantıyla kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldiler.

Yapılan toplantıda ilk olarak konuşan AK Parti İl Başkanı AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç 45 günlük  il başkanlığı sürecinde çok önemli çalışmalara şahitlik ettiğini ve aktif olarak görev aldığını hatırlattı.

AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç şöyle dedi” Bizim için 45 günlük, vekilimiz için ise yıllık bir basın toplantısı düzenledik. Yapmış olduğumuz faaliyetler, hazırladığımız projeler, şuan yürürlükte olan ve yapmayı  düşündüğümüz projeler ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapmak istedik.

Çünkü bir sürü yamak istediğimiz projeler ile ilgili bilgilendirme olmayınca insanlar kendi aralarında farklı bir şekilde yorumlamasını yapıyorlar.  Bizde bunun önlenmesi için basın toplantısı düzenledik.  

Milletvekilimiz Osman Ören son 1 aylık takip ettiği projeleri sizlere belirteceğiz. Yaklaşık 45 gün önce Cumhurbaşkanımızın teveccühü ile il başkanlığına atandım. Atandığım günden bu güne yaklaşık olarak 15 günü Ankara da ilimiz, ilçelerimiz ve beldelerimizle ile ilgili bekleyen projelerimizin hızlı bir şekilde yürürlüğe sokulmasıyla ilgili ilçe  belediye, ilce başkanlarımızla ve  belde başkanlarımızla bakanlıklarımıza projelerimizin onaylanması için girişimlerde bulunduk.

Tabi bizim için çok önemli olan projelerimiz malumunuz ulaşımdır.  Ve Siirt’te en önemli konuda işsizlik konusunda da bazı girişimlerde bulunduk. Şuan merkezde ve  ilçelerimizde bekleyen yaklaşık 50 ye yakın projelerimiz var. Bizler ulaştırma, sanayi, adalet, gençlik ve spor bakanlığına biz bu projelerimizi çok hızlı bir şekilde bildirdik. Bu projelerimizin tabi ilçelerle olan kısımlarını ulaşımla ile ilgili kısımları yıllardır devam ediyor.

Siirt-Şirvan, Şirvan-Pervari,   Siirt-Eruh, Eruh – Şırnak yolu, Kurtalan- Batman, Kurtalan-Siirt yollarıyla ilgili bizler çok hızlı bir şekilde taleplerimizi ilettik. Tabi büyük bir güç olarak oraya gittik. Bizler bugün bakanlıklara giderken; milletvekilimizle, ilçe başkanlarımız, belde başkanlarımız, ilçe belediye başkanlarımızla gidince orda güçlü bir teşkilat sinyali verdik.

Bakanlıklar neticenin de bizler daha çok ciddiye alındık. İşlerimizin tamamını hızlı bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Bizler iki ayda bir toplantılar yapacağız. Ve yaptığımız çalışmaları sizlerle paylaşacağız. Bu projeler ile ilgilenirken ilçelerimizde bir takım değişikler yapacağız.

Kendi teşkilâtımız ile ilgili hızlı bir şekilde kongre dönemine kadar yürütüyoruz. Basın mensuplarında fikirleri bizler için çok önemli. Vatandaşın gören gözü basın mensuplarından bunlar ile ilgili bir şeyler olduğu zaman bizlere paylaşmalarını istiyoruz.”dedi.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören yaptığı konuşmasında, Ankara’da ilimizde yapılacak yatırımları yakından takip ettiğini belirterek, ilk etapta Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılacak 400 yataklı Araştırma Hastanesinin 2020 yatırım programına alındığını, yer olarak şehir merkezinde bulunan Devlet Su İşlerine ait olan eski polis okulu yanındaki araziyi Tıp Fakültesine kazandırdıklarını ve o alanda 400 yataklı Araştırma Hastanesinin yapılacağını, kalan bölümünde Devlet Su İşlerinin tahsisinde kalacağını söyledi.

Ören, eski Ziraat Bankası alanın ilk milletvekilliği döneminden itibaren takip ettiğini, ilk etapta bankanın yönetim kurulu; Ziraat Bankası binasının yıkılarak yerine banka yapacaklarını ifade etmelerine rağmen yapmadıklarını, sonra satışa çıkararak Siirtli iş adamlarımız bankanın yerine talip olmasına rağmen satışını gerçekleştirmediklerini, Ziraat Bankası yönetim kurulu; bankanın yerini ancak hayır işlerinde verebileceğini öğrendikten sonra, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Ziraat Bankası alanında Camii yapılacağını ve camide, kütüphane, konferans salonu, taziye evi ve en alt katında 100 kişilik otoparkın yapılacağını ve bunu anahtar teslim şeklinde Siirtli olan Ankara’da yaşayan hayırsever iş adamı Ahmet Yıldırım tarafından yapılacağını, bankanın yan tarafında bulunan binanın 1.900.000 TL'ye satın alarak caminin üzerine bıraktıklarını, hayırsever iş adamının 1.000.000 TL’sini karşılayacağını, 310.000 TL’sini yıkımı yapan firmanın karşılayacağını kalan parayı hayırseverlerin destekleriyle tamamlayarak satın alacaklarını söyledi.

Ören,15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nı büyütme projelerinin olduğunu, eski Emniyet Müdürlüğü binası ve Vergi Dairesi Müdürlüğünü de meydanın üzerine bırakacaklarını belirtti.

Milletvekili Ören, Ilısu barajının su tutmaya başlamasıyla birlikte vatandaşlarımız 6 tekne indirdiğini, Ilısu barajı üzerinde Liman yapacaklarını belirten Ören, eski Devlet Hastanesi yerini millet bahçesi yapacaklarını söyledi.

TOKİ’nin Sosyal Konut Projesi kapsamında Kurtalan’da 150, Eruh’ta 150 konut yapacağını belirten Ören, TOKİ Başkanı ile yaptığı görüşmeler sonucunda ilimizde de 100 konutun yapılacağı ifade etti.

Tekstil Kent projesini hayata geçirmek için İstanbul’da bulunan bir firmayla görüştüklerini ve Tekstil Kent projesini hayata geçirmek için DİKA’ya güdümlü proje sunacaklarını ve fabrikanın kurulmasıyla birlikte ilk etapta 500-600 kişiyi istihdam edileceğini söyledi.

Havaalanı ile ilgili açıklamada bulunan Ören, Siirt Havaalanı fiziki olarak dünyanın en zor havalimanı olduğunu, havaalanına Aletli İniş Sistemi (ILS) sistemi kurmalarına rağmen hem inişte hem de karşıdaki dağlardan dolayı uçakların  ILS sistemini görmediğini ve manuel bir şekilde iniş yaptığını,DHMİ Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek yeniden bir değerlendirme yaptıklarını belirtti.

Ören,Pervari yolunun 2020 yatırım programına alındığını, Eruh- Şırnak karayolunu da yatırım programına aldıklarını, İlimizin en eski camilerinden biri olan Ulu Caminin gelen ziyaretçilerin daha rahat ziyaret etmeleri açısından caminin etrafında bulunan 12 işyeri ve evleri Vakıflar Genel Müdürlüğü kanalıyla vatandaşlarla görüşüp imzalarını alarak kamulaştırdıklarını söyledi.

Kurtalan-Siirt  Demiryolu projesinin, proje çalışmalarının devam ettiğini, Tarım ve hayvancılık alanında ilk beşte olduğumuzu söyleyen Ören, Tarım ve Hayvancılıkta bölgede ilk sırada olduklarını, desteklemelerde en çok destek alan ilin Siirt olduğunu belirtti.

Siirt Adliye binasının yetersiz kalması üzerine Bakanlık ile yapılan görüşmeler neticesinde mevcut binanın üzerine  iki kat daha atacaklarını söyleyen Milletvekili Ören,  Orman İşetme Müdürlüğü karşısında bulunan Jandarma lojmanlarının yerine yaptığımız girişimler sonucunda Ağustos ayında spor tesisi yapıyoruz,

Ören, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarfından ilan edilen Botan Milli Parkın uygulama planı ihalesi yapıldığını, Siirt’in Sağlık alanında devrim yaşadığını, hastanede doktor eksiğinin olmadığını, 2018 yılında dışarıya sevk sayısının 1100’den 670 düştüğünü, tüm ilçeler için spor toto tarafından semt sahaları yaptıklarını, Delikli Taşın ( Rasıl Hacar) elektrik sorununu çözdüklerini ve yakın zamanda elektriğe kavuşacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kerem erensoy 4 yıl önce

bol bol vaat tren ve zonda otobüs farbikasından hiç söz edilmemiş

Avatar
siirtli çaycı 4 yıl önce

sayın vekilim yinede birilerın işine yaradın çıkarları bırak memleketin haline bak ne hallere getirdin bu memleketi

Avatar
siirt çaycı 4 yıl önce

sayın veilim se neşekilde ne nasıl Allahın huzuruna çıkacaksın öbürdüyada da pıröjemi var bu işin ve bu halkın günahını ve vebalını almajtan başka ne yaptın kendiakrabaların ve sancağın işin den başka kime yaradın bırak o koltuğu yeter artık siirt timizi kurtlara teslim ettin ne istiyorsun bu halk tan aslan yattğı yerden belli oluyordedik ama sen sen ol o aslana ne yer nede huzur bırakmadın bütün siirt halkını o aslana düşman ettın Allahın dan bulasan sayın ören

Avatar
Ahmet 4 yıl önce

Atmak serbest.

Avatar
Arap Mehmet 4 yıl önce

Bay vekil basın patronlarıyla toplantı yapmış anlatmışta anlatmış be sadece bir konuyu yazacağım demişki Siirt havaalanı dünyanın en zor havaalanı peki bay vekil madem öyle neden geçen yıl milyarlarca para harcadınız bir çok cihaz taktırdınız hani her türlü uçak inip kalkacaktı hani artık uçaklar iptal olmayacaktı Madem öye zordur neden şimdide terminal binası yapacaksınız Allahtan korkma yokmu devletin ve milletin parasını öyle kolayca harcamak hangi vicdana sığar madem öyle zor yazıktır günahtır haramdır ey yetkili ve eytkililer Allahtan korkun bu memlekete yazıktır Allah hesap soracak

Avatar
FATİH 4 yıl önce

Sayın vekilim yeni ekiple beraber gayretlerinizi takdir ediyoruz. Organize Sanayine yapılacak olan viyadük ile ilgili bir gelişme var mı

Avatar
Sgrzc 4 yıl önce

Sayin Fatih bu konuda size katılıyorum sizin bu nacizane düşünceniz tarafsızlığınız ve özgün düşüncenize karsı valla mest oldum

Avatar
Mehmet DEMİR 4 yıl önce

Eski ZİRAAT bankası nin yerine yapılacak tesiste
1. IKI kat altta otopark
2. Bir kat altta CAMİİ ihtiyaç leri
3. Zeminde PASAJLI işyerleri
4. Üstte CAMİİ
5. Bayan wc abdest ve camii küçük olmamak üzere olmalıdır.

ÇOK büyük projedir. Heba edilme melidir. Kesinlikle benden çok halkın isteği projesinin bu şekilde olmasıdır.
Emeği geçen herkese teşekkür ederim.