Bu haber kez okundu.

Mağarada El Yapımı Patlayıcı Ele Geçirildi
banner229

Siirt kırsalında, güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, PKK'lı teröristler tarafından mağaraya yerleştirilen amonyum nitrat ve mazotla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı imha edildi.

Valilikten yapılan açıklamada,Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen planlı devam eden istihbari çalışmalar neticesinde, Siirt ili Merkez ilçesi Gökçebağ Beldesi kırsalında 20 Kasım 2019 günü Kıran-Şehit J.Uzm.Çvş. Yasin BARAN 2019/113 Operasyonu icra edilmiştir.
Mayın arama Köpeklerinin de katıldığı operasyon kapsamında; 20.11.2019 günü saat 07.00 itibariyle icra edilen Tarama/Arama faaliyeti esnasında bölücü terör örgütü mensupları tarafından bir mağara içerisine toprağa gömülü vaziyette yerleştirilmiş (1) lt’lik pet şişe içerisinde amonyum nitrat mazotla güçlendirilmiş şekilde El Yapımı Patlayıcı(EYP) tespit edilmiştir.

Tespit edilen EYP Siirt yetkili C. Savcısının talimatı ile Patlayıcı Madde İmha Timi (PAMİT) tarafından olay yerinde gerekli emniyet tedbirleri alınarak imha edilmiştir.
Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.
    SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.