Bu haber kez okundu.

KYK Yurdu, Tıp Fakültesi Yapımı İçin Sağlık Müdürlüğüne Tahsis Edildi
banner229

Siirt Üniversitesinde kurulmasına karar verilen Tıp Fakültesi için önemli bir adım daha atıldı.

Siirt Milletvekili Prof.Dr.Yasin Aktay’ın girişimleri  sonucu Tıp Fakültesi yapımı için arazi tahsisi yapıldı.

Alınan bilgiye göre, devlet hastanesinin yanında bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait eski yurt binasının arazisi sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Sağlık Müdürlüğüne tahsis edildi.

Buna ilişkin protokol, Sağlık Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanacak. Tıp fakültesinin kurulması planlanan arazi 18.078 metrekare büyüklüğünde ve Devlet Hastanesi arazisi ile birleştirilebilecek bir konumda.

Öte yandan YÖK Genel Kurulunun kabul ettiği ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da Siirt ziyaretlerinde müjdelediği tıp fakültesi kurulmasına ilişkin karar da, Bakanlar kurulunun gündeminde.Siirt Milletvekili Prof.Dr.Yasin Aktay’ın yakından takip ettiği bu kararın en kısa zamanda bakanlar kurulundan çıkması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memet 6 yıl önce

bu bina Tıp Fakultesine yetmez ki , çok daha büyük araziye ihtiyaç var lütfen bunu burda sıkıştırmayın benim anladığım kadarı ile burası kadım doğum hastanesine ihdas edilmiş, yine de hayırlı olsun.

Avatar
Ali 6 yıl önce

Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.Sayın Prof.Dr.Yasin AKTAY'I İLİMİZE kazandırdığı bu projelerden dolayı teşekkür eder Rabbim yar ve yardımcısı olsun.Durmak yok yola devam

Avatar
Ramazan Mansur 6 yıl önce

Şimdiden söyle yelim orası tip Fakültesi ne 5 yıl sonra küçük gelir. ..Polis okulunun yeri ve karşısında dünya kadar vakıf arazisi var. ..orası şehrin gelişmesi ne daha müsait. .Basın sizede çok iş düşüyor. .demedi demeyin. ..

Avatar
Muhammed Demir 6 yıl önce

Oncelikle TIP FAKULTESINI ilimize kazandiran Prof.Dr.Yasin AKTAY Hocamiza ve Siirt Universitesi yonetimine teşekkur ederiz.Mevcut Devlet Hastanesine KYK yurdu eklendiginde Uygulama ve Arastirma Hastanesi icin yeterli olur.POLIS OKULU TIP FAKULTESI yapilir.