Bu haber kez okundu.

KURTALAN'DA DEV PROJE START ALDI
banner229
Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay’ın en büyük projelerinden biri olan Alt ve Üst yapı projesi çalışmalarında ilk kazma vuruldu.
Kurtalan ilçesinde alt ve üst yapıyı kapsayan projede ilk kazma vuruldu. İlk kazmanın vurulması nedeniyle ilçede bir tören düzenlendi.
Törende konuşan Belediye Başkanı Nevzat Karatay, projenin tamamlanması ile birlikte Kurtalan ilçesinin yazın tozdan, kışın çamurdan kurtulacağını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Karaatay ; ” Bir yılı aşkın süredir bu büyük proje için durmadan çalıştık, çabaladık bu süreçte sabırlı davranan siz değerli Kurtalan halkına teşekkür ediyorum. Ve işte bugün çabalarımızın sonucunu Yeni Kurtalan’ın temelini atarak hep birlikte görüyoruz’‘. Dedi.
Türkiye’de bir ilki Kurtalan’da gerçekleştirdiklerini belirten Karaatay; ” Türkiye’de ilk defa hem alt yapı hem üst yapının tamamı tek bir firmayla tek bir projede Kurtalan’da bizim tarafımızdan yapılmasının onuru içerisindeyiz” dedi.
Ya Allah diyerek işe başladıklarını belirten Karatay “Bu proje ve diğer projelerin tamamlanması ile birlikte Kurtalan ilçemiz modern bir ilçe konumuna kavuşacak. Seçimden önce verdiğimiz bütün vaatleri gerçekleştirerek, Kurtalan halkının hizmetine vereceğiz.” dedi.
AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu da Kurtalan başta olmak üzere il geneline hizmet vermeye çalıştıklarını belirterek, projenin halka hayırlı olmasını diledi.
AK Parti Milletvekili adayı Fevzi Sevgili'de yaptığı konuşmada, görev verildiği takdirde babasının yolundan giderek, halka en iyi hizmeti vermeye çalışacağını belirtti. Sevgili, Kurtalan’ın sorunlarının çözümü için el birliğiyle çalışılacağını söyledi.
Siirt Eski milletvekili Afif Demirkıran da yaptığı konuşmada, bu projenin gerçekleşmesi esnasında Başkan Karatay’ın peşini bırakmadığını ve adeta ensesinde boza pişirdiğini belirterek, ilgili kurumları ziyaret ederek bu projenin gerçekleşmesini sağladıklarını ifade etti.
AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay’ da yaptığı konuşma da partisinin felsefesini ve yapmayı planladığı projeleri anlattı. Aktay, işsizliğe çözüm olabilecek projelere imza atacaklarını söyledi. İran halısı üretiminde 3 bin civarında kişiye istihdam sağlanacağını bunun yanında Siirt’i güneş enerjisi alanında bir üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.
Daha sonra projenin kurdelesi hep birlikte kesildi.
Projede yaklaşık 120 kilometre Kanalizasyon ve yağmur suyu hattı, 120 kilometre içme suyu şebekesi ve 50 bin metrekare kilit taşı döşemesi yer aldığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ak partili 9 yıl önce

kurtalanın en büyük projesi fevzi sevgilinin 10 bin oyum var söylemini fos çıkarması oldu hani on bin oy hani meclis kurtalansız olmazdı işte oldu ve boyunun ölçüsünü aldı bazıları