Bu haber kez okundu.

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
banner229
12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü kapsamında İlimizde de bir dizi etkinlik düzenlendi.
İl Kültür Merkezinde, Siirt Valiliği himayelerinde, 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü ile ilgili tören düzenlendi.
İl Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu Öğretmeni Yakup Ulusal tarafından Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, Gençlik Merkezi Öğrencileri tarafından okunan şiir ve hazırlanan ‘’İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’’ konulu gösteri izlendi.
14 Eylül İlköğretim Okulunda okuyan Suriyeli misafir öğrencilerden oluşan koro tarafından ‘’İstiklal Marşı’’ okunmasının, ardından Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Mustafa Tutulmaz, 3.Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek ve Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale tarafından verildi.
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve dereceye giren öğrencilerin eserlerinin bulunduğu serginin gezilmesinin ardından, buradaki tören, kitap dağıtımı ile sona erdi.
Törene Vali Mustafa Tutulmaz, 3.Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek,Prof. Dr. Murat Erman,Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Selim Karakuzu, Vali Yardımcıları, Bahadır Yörük,Ceyhun Dilşad Taşkın, Bünyamin Kuş, Emniyet Müdürü Vekili Tan Sağoğlu, İl Genel Sekreteri Recep Güldoğan, Ak Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.