Bu haber kez okundu.

İstihdam Odaklı “Baykan Yöresel Ürünler Pazarı Projesi” İmzalandı
banner229

Baykan Belediyesince hazırlanan ve Dicle Kalkınma Ajansına (DİKA) sunulan, “Baykan Yöresel Ürünler Pazarı Projesi” Baykan Kaymakamı / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Ahmet Alanlı tarafından imzalandı.

Baykan Belediyesince hazırlanmış ve Dicle Kalkınma Ajansına (DİKA) sunulan, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün onayı ile 1.600.000 TL DİKA Hibesi, 177.770 TL Baykan Belediyesi eş finansmanı toplamda 1.77.770 TL tutarında “Baykan Yöresel Ürünler Pazarı Projesi” 13 Kasım 2020 itibarı ile sözleşmesi imzalanmış olup pazarın yapım işine en kısa sürede ihalesi yapılarak başlanacağı öğrenildi. 

Baykan Kaymakamı / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç yaptığı açıklamada; bu proje ile Baykan ilçemize bağlı 30 köy ve 2 Belde de özellikle kadınlar tarafından yapılan tarımsal ve hayvansal üretim sonucunda elde edilen ürünlerin başta Baykan halkına olmak üzere yakın yerlere hitap edebilecek bir Yöresel Ürün Pazarı ile insanlarımıza hizmet vermesi amaçlandığını belirterek,yöresel ürünlerin üretimi ve pazarlanmasında projenin etkin rol oynayacağını söyledi. 

Kaymakam Tunç, Baykan ‘Yöresel Ürün Pazarı Projesi’ ile tarımsal ve hayvansal üretimde bulunacaklara yeni pazar oluşturmak, üretimi ve üreticiyi teşvik etmek, tüketiciye sağlıklı ürünleri sunabilmeyi, üreticinin tarımsal ve hayvansal alanda eğitimini hedeflendiğini, Yöresel ürünlerin katma değeri yüksek ticari ürünler haline dönüştürülmesinde bu pazarın önemi çok büyük olacağını ifade etti. 

Tunç, Cazibe Merkezi olacağı düşünülen Baykan Yöresel Ürün Pazarı, genç ve kadın üreticilerin pazardaki stantlarda ürün satabilmelerine ve ürün satan işletmelere ürünlerini satabilme imkanlarının sunulacağı istihdam odaklı bir proje olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.